Με τους βουλευτες του νομου συναντηθηκε το ΔΣ της ΕΑΥΡ

Επί τάπητος όλα τα «ανοιχτά» ζητήματα των αστυνομικών της Ροδόπης

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ και με τον Βουλευτή ΔΗΣΥ Ν. Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.
 

Κατά τις συναντήσεις, το ΔΣ της Ένωσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εξαίρεση των Αστυνομικών από τις τροπολογίες που τροποποιούν τον ν.4472/2017 και τον ν.2946/2001,  που αφορούν στην επέκταση του επιδόματος των 100 ευρώ και στην δυνατότητα συνυπηρέτησης των συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τα όμοια των Σωμάτων Ασφαλείας.
 

Επίσης κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση και τα μέλη της. Αναλυτικότερα δόθηκε έμφαση  στις ελλείψεις Αστυνομικού Προσωπικού στην Δ.Α. Ροδόπης, την λειτουργία Μεθοριακού Σημείου Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 45/2008 περί Μέτρων υγιεινής και ασφάλειας του Αστυνομικού Προσωπικού, την συστέγαση των Α.Τ. και Τ.Σ.Φ. Σαπών στο κτίριο της παλαιάς Δ.Ο.Υ. Σαπών, την λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής το οποίο ιδρύθηκε με το με το Π.Δ. 25/11.04.2011, την ολοκλήρωση των έργων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων και την λειτουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά των Αστυνομικών που υπηρετούν στον νομό Ροδόπης.
 
Κατά τις συναντήσεις το ΔΣ της Ένωσης παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα.
 
Αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά, οι τρεις βουλευτές του νομού αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων, δηλώνοντας ότι από την πλευρά τους θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.