Το αιμα τους για τους πυροπληκτους εδωσαν οι κατοικοι της Ροδοπης

Σημαντική η προσέλευση στο τμήμα αιμοδοσία του Νοσοκομείου Κομοτηνής, που παρέμεινε ανοιχτό μέχρι αργά

Την προσφορά που κρύβουν μέσα στην ψυχή τους έδειξαν για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της Ροδόπης, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Δευτέρας 23 προς Τρίτη 24 Ιουλίου, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματισμένους, που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας.
 
Μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες που υπάρχουν είναι σε αίμα, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να κάνει έκκληση σε όσους μπορούν να συνεισφέρουν είτε στην Αττική είτε στα κατά τόπους τμήματα αιμοδοσίας.
 
Έτσι στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ξεκίνησαν από το πρωί της Τρίτης να προέρχονται συμπολίτες μας, ώστε να προσφέρουν αίμα για τους πυρόπληκτους. Η ροή των εθελοντών αιμοδοτών συνεχίστηκε και το απόγευμα της Τρίτης, αλλά και την Τετάρτη, με ιδιαίτερα μεγάλη την προσέλευση νέων.
 
 


Θετική η παρουσία των νέων 

Συγκινητική χαρακτήρισε την προσέλευση του κόσμου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος σημείωσε πως από το πρωί της Τρίτης έχουν προσέλθει δεκάδες συμπολίτες μας προσφέροντας εθελοντικά αίμα, για τους πυρόπληκτους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής.
 
Το θετικό, σημείωσε, είναι πως έρχονται κυρίως νέοι άνθρωποι για να δώσουν αίμα, ενώ έκαναν και δράση για εθελοντική αιμοδοσία και με την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Το αίμα που προσφέρεται, σημείωσε, θα αναπληρώσει τις τράπεζες αίματος που εξυπηρετούν τους πληγέντες αλλά και όλους τους ασθενείς σε τοπικό και σε πανελλήνιο επίπεδο, με τον κ. Φιλιππίδη να εύχεται ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη τραγωδία στη χώρα μας, και δεν θα υπάρξουν αυτές οι ανάγκες σε αίμα.
 

Η αιμοδοσία είναι ανοιχτή όλη την ημέρα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ το νοσοκομείο θα ενισχύσει το προσωπικό τις ημέρες αυτές ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να κυλήσει ομαλά όλη η διαδικασία.
 
Βέβαια λόγω της μεγάλης προσέλευσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο, όμως γίνονται προσπάθειες η αναμονή να μειωθεί στο μικρότερο δυνατό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.