Ο τουρκικος λαος στο πλευρο της Ελλαδας

Μηνύματα συμπαράστασης και στα ελληνικά στα τουρκικά ΜΜΕ και twitter

Η ασύλληπτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική μπορεί να απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ, ωστόσο από εκείνα τα συγκινητικά παραδείγματα που έρχεται σε τόσο δύσκολες ώρες για την χώρα να αποδείξει αυτό που από πάντα βροντοφωνάζουν οι «σώφρονες» ότι τους λαούς – και δη τους γείτονες – δεν τους χωρίζει ούτε η θρησκεία ούτε η πολιτική είναι το παράδειγμα της γειτονικής Τουρκίας, το κύμα αλληλεγγύης από την οποία είναι τεράστιο.
 
Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα τα πρωτοσέλιδα αφιερώματα τουρκικών εφημερίδων. Αφενός της Cumhuriyet, η οποία σε ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα της τραγωδίας στην Αττική αναφέρεται στις καταστροφικές πυρκαγιές και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στα ελληνικά γράφοντας με πηχυαίο τίτλο «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας».
 
Αφετέρου το πρωτοσέλιδο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Havandis η οποία κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο στα ελληνικά και τα τούρκικα που έγραφε «Ο Πόνος σας πόνος μας» φιλοξενώντας αναλυτικό ρεπορτάζ για τις πυρκαγιές αλλά και για την συγκέντρωση βοήθειας που υλοποιούν για να στείλουν στην Ελλάδα.
 
Την ώρα δε που πίσω από την πολιτική προκλητικότητα μερίδα των Ελλήνων πολιτών και αντίστοιχα των Τούρκων πολιτών στα πρόσωπα των γειτόνων βλέπουν τον «αιώνιο εχθρό» οι Τούρκοι πολίτες έρχονται και πάλι να δώσουν την δική τους απάντηση δημιουργώντας δύο hashtag στο Twitter, το #GeçmişOlsunKomşu (που σημαίνει «περαστικά γείτονα») και το #Yunanistan (Ελλάδα), το οποίο μάλιστα για αρκετές ώρες ήταν στην κορυφή των trends όλου του πλανήτη, με μηνύματα συμπαράστασης στους πληγέντες πολλά εκ των οποίων και στα ελληνικά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν πως τα σπίτια τους είναι ανοιχτά για την φιλοξενία των πληγέντων.
 
Αντίστοιχα όμως την δική τους απάντηση σε όσους διαχρονικά στήνουν την ταυτότητα του «εχθρού» δίνουν και οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι σχολιάζουν το προαναφερθέντα, προτάσσοντας την αλληλεγγύη του Τουρκικού λαού αλλά και το ότι τίποτα στην ουσία δεν μας χωρίζει, στέλνοντας με την σειρά τους το δικό τους ευχαριστώ.
 
Από τα αισιόδοξα σε μία εκ των δυσκολότερων στιγμών της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας νέα! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.