Ροδοπη: Αεροψεκασμος για τα κουνουπια τη Δευτερα

Σε Διαλαμπή, Κοπτερό, Σάλπη, Φανάρι, Μέση, Ισμαρίδα-Ίμερο

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα διενεργηθεί αεροψεκασμός προνυμφοκτονίας τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
 
Ο αεροψεκασμός θα διενεργηθεί στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των περιοχών Διαλαμπής, Κοπτερού, Σάλπης, Φαναρίου, Μέσης, Ισμαρίδος-Ιμέρου και θα διαρκέσει από τις 6.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι.
 
Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης παρακαλεί να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς.
 
Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
 
Η εφαρμογή θα γίνει με ευθύνη του ανάδοχου φορέα και τη χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα που ορίζονται από τη νομοθεσία.
 
Κατά τη διάρκεια του αεροψεκασμού θα υπάρχει συνεχής επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα γίνει εντός των επομένων ημερών. 

Νίκος Τσαλικίδης «Η δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών, είναι προτεραιότητά μας» 

Σε σχετική του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε πως  «το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στη Ροδόπη συνεχίζεται, εντατικά και συστηματικά, παρά τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες και με συνδυασμό επίγειων και εναέριων μέσων».
 
Παράλληλα ο ίδιος διαβεβαίωσε πως «η δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών, είναι προτεραιότητά μας και μας αφορά όλους καθώς συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, την οικονομία της περιοχής και ευρύτερα της Περιφέρειας μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.