Εσπερινος και περιφορα εικονας στο Μικρο Κρανοβουνιο εις μνημην του Αγιου Παντελεημονος

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής

Πλήθος πιστών και θεσμικών εκπροσώπων τίμησαν την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μικρού Κρανοβουνίου, δίνοντας, ταυτόχρονα, τις ευχές τους στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κκ Παντελεήμονα για την ονομαστική του εορτή.

Ο ίδιος, μάλιστα, χοροστάτησε στον εσπερινό που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης, ενώ ακολούθησε περιφορά της εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου.

Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής «Με ενότητα, ταπείνοση και αγάπη μεταξύ μας να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα, αλλά και να χαιρόμαστε για τα εύκολα»

«Εδώ στο Μικρό Κρανοβούνι γιορτάζουμε όλοι, κλήρος και λαός, άρχοντες και αρχόμενοι τον μεγάλο αυτό Άγιο της Πίστεώς μας, τον Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικό, Παντελέημονα. Θα έλεγα ότι έχει το όνομα του Θεού, αφού όντως “Παντελεήμων” είναι ο Θεός. Και όταν ο Θεός με το έλεός Του χαριτώνει τους αγώνες μας και την δέουσα αγάπη μας προς Εκείνον, τότε όλοι γινόμαστε “μικροί παντελεήμονες”», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, ευχόμενος το έλεος του Θεού να σκεπάζει και να καθοδηγεί όλους εμάς, ώστε με ενότητα, ταπεινότητα και αγάπη μεταξύ μας να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα, αλλά και να χαιρόμαστε για τα εύκολα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.