Δυο ηλεκτρικα αυτοκινητα στην υπηρεσια του Δημου Αλεξανδρουπολης

Τα αυτοκίνητα διανύουν περίπου 100 χλμ χωρίς να φορτιστούν και δωρεάν, με την ενέργεια του ήλιου

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εκσυγχρονίζεται και πρωτοπορεί σε ότι αφορά τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σήμερα, παραδόθηκαν στη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα στο Πολυκοινωνικό Κέντρο δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου.

«Παραλάβαμε σήμερα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν ούτε δαπάνη συντήρησης ούτε δαπάνη κίνησης. Χρειάζεται να προχωρήσουμε στην Αλεξανδρούπολη του μέλλοντος», επισήμανε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης από το σημείο όπου και βρέθηκε.

«Τα αυτοκίνητα διανύουν περίπου 100 χλμ χωρίς να φορτιστούν και δωρεάν, με την ενέργεια του ήλιου», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας Γιάννης Φαλέκας, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του για την υλοποίηση του έργου.

Τα αυτοκίνητα θα φορτίζονται στον ειδικό φορτιστή που λαμβάνει ηλιακή ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά που βρίσκονται στην οροφή του Πολυκοινωνικού.

Η διάρκεια φόρτισής τους ανέρχεται στις 8 ώρες, ενώ το φορτιστή θα μπορούν να χρησιμοποιούν και οι δημότες της Αλεξανδρούπολης, για την φόρτιση αναπηρικών αμαξιδίων, ποδηλάτων κλπ. 

Η χρήση τους θα γίνεται για την διεκπεραίωση υποθέσεων του Πολυκοινωνικού, όπως για τη μεταφορά της αλληλογραφίας, όπως επίσης θα συμβάλλουν και σε υπηρεσίες όπως η βοήθεια στο σπίτι, με τη μεταφορά πχ νοσοκόμων ή και κοινωνικών λειτουργών.

«Ετησίως η συνολική δαπάνη των αυτοκινήτων για τη μεταφορά της αλληλογραφίας μας κόστιζε 5.000 €, οπότε σκεφτείτε το όφελος που θα αποκομίσουμε», σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δαπάνη ανέρχεται στο 1€ τα 100 χλμ, με 0 € τέλη κυκλοφορίας και 0% ρύπους. 
 


Πηγή: e-evros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.