«Τι εχει κανει το Europe Direct για τη μειονοτητα;»

Απαρατήρητα

Τον προβληματισμό τους για τον επακριβή ρόλο που επιτελεί το Europe Direct Κομοτηνής, ειδικότερα όσο αφορά το άνοιγμά του στην μουσουλμανική μειονότητα, εξέφρασε ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μουμίν Οντέρ, κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της τροποποίησης ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2018 της Περιφέρειας, που περιλαμβάνει τη μετακίνηση της χρηματοδότησής του σε άλλο κωδικό εξόδων, παρόλο που η χρηματοδότηση έμεινε ίδια.
 
Ο κ. Οντέρ σημείωσε πως για το Europe Direct, δεν έχει καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια τι ρόλο επιτελεί, όμως θέλησε να το πάει και λίγο παραπέρα. «Επειδή ανήκω στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, θεωρώ ότι το Europe Direct, με τον τρόπο που λειτουργεί, θα μπορούσε να κάνει πολλά για τα παιδιά της μειονότητας. Δυστυχώς όμως όλα αυτά τα χρόνια, και είναι πραγματικά ένα κομμάτι που πονάει και θα μπορούσαν να αναληφθούν δράσεις, η προσωπική μου εικόνα είναι ότι δεν έχει γίνει τίποτα για τα παιδιά και τα μέλη της μειονότητας» σημείωσε, τονίζοντας πως το ποσό της χρηματοδότησης είναι υπερβολικό, παρόλο που αν καλύπτει και ανάγκες παλιότερων ετών όπως ειπώθηκε θα το δεχτεί.
 
Είναι αλήθεια πως δεν είναι η πρώτη φορά που σε συλλογικό όργανο, είτε Δημοτικό είτε Περιφερειακό, έχουν διατυπωθεί διάφορα ερωτήματα, από διαφορετικές οπτικές γωνίες και με διαφορετικές απόψεις, για το Europe Direct και τη λειτουργία του ή τις δράσεις του, ποτέ όμως δεν έγινε αναφορά, από όσο μπορούμε να θυμηθούμε, στο συγκεκριμένο πλαίσιο και με τη συγκεκριμένη προσέγγιση. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.