Μας ταραξανε στην ακαδημαικοτητα

Απαρατήρητα

Στις αρχές του καλοκαιριού, η επιτροπή που είχε συσταθεί για να μελετήσει το θέμα της ένωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ ΑΜΘ και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, είχε εκδώσει το πόρισμά της, με το οποίο πρότεινε τη συνένωση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, με 7 τμήματα σε Καβάλα και Δράμα.
 
Το πόρισμα αυτό ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών συσκέψεων και συναντήσεων μεταξύ των τριών πλευρών, ώστε να εντοπιστούν διαφωνίες και υπερκαλύψεις, και να βρεθεί η ιδανική λύση για όλους.
 
Τελικά από ό,τι φαίνεται, όλη αυτή η διαδικασία, δεν ήταν απαραίτητη, γιατί όπως φαίνεται μόλις το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αφού δεν μπόρεσε να κάνει κάτι με το ΑΠΘ, το πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αποφάσισε ότι πρέπει να ενωθεί με τη νέα δομή που δημιουργείται, όλα κινήθηκαν με αστρονομικές (για τα Ελληνικά δεδομένα βέβαια) ταχύτητες.
 
Σύμφωνα με την Voria.gr, το περασμένο Σάββατο, λήφθηκε η απόφαση σε ειδική σύσκεψη η οποία έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τεσσάρων ιδρυμάτων, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του γενικού γραμματέα του ίδιου υπουργείου Γιώργου Αγγελόπουλου.
 
Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τζιώνα, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr, το υφιστάμενο σχέδιο συγχώνευσης θα τύχει περαιτέρω επεξεργασίας η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 20 Αυγούστου με σκοπό να αποκτήσει μορφή νομοσχεδίου το οποίο θα δοθεί αρχικά προς διαβούλευση και εν συνεχεία θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο μέσα στο φθινόπωρο, και το πανεπιστήμιο να βρίσκεται στα μηχανογραφικά στο μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.
 
Η ένταξη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πάντως δημιουργεί άλλα δεδομένα, μιας και πέρα του ότι είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα άλλα δύο ΤΕΙ, έχει και τμήματα τα οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε αυτά των άλλων ΤΕΙ, κάτι που δημιουργεί φόβους ότι μπορεί να υποβαθμιστούν τα υπόλοιπα ΤΕΙ.
 
Το σημαντικό πάντως είναι πως τηρήθηκε η ακαδημαϊκότητα, που τόσο ευαγγελίζεται το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, που θα πρέπει να θυμίσουμε ξανά, γιατί δεν χωνεύεται, ότι κουνούσε το δάχτυλο για τα όσα είχαν γίνει κατά τη διαμόρφωση του σχεδίου Αθηνά, που άλλαζε από ώρα σε ώρα, ανάλογα με το ποιος πήγαινε στο Υπουργείο.
 
Τώρα ήταν στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Είναι και αυτό μια αναβάθμιση… K.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.