Ο Συλλογος ΔΑΔΑΑ στην αγκαλια της Ευρωπαικης Επιτροπης

Εγκρίθηκε η πρόταση που κατέθεσε με 6 ακόμα εταίρους στο ERASMUS+ KA2 και θα χρηματοδοτηθεί με 400.000 ευρώ

Την έγκριση της πρότασης ERASMUS+ KA2 και τίτλο «Ολιστική προσέγγιση του προσωποκεντρικού σχεδιασμού για άτομα στο φάσμα του Αυτισμού» ανακοίνωσε δια των social media του ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger (ΔΑΔΑΑ) που εδρεύει στην Κομοτηνή.
 
Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα μαζί με άλλους 7 εταίρους από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία και F.Y.R.O.M. και έχει ως στόχο την εφαρμογή τεχνογνωσίας από αγγλοσαξωνικές χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, όπου χρησιμοποιείται ευρέως, με μεθόδους οργάνωσης προσωπικού πλάνου ζωής των ατόμων του φάσματος και των οικογενειών τους.
 
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού σύμφωνα με την ανακοίνωση θα υπάρξει χρηματοδότηση της τάξεως των 400.000 ευρώ.
 
Εκτός από τα δεδομένα οφέλη που θα αποκομίσει ο σύλλογος Δ.Α.Δ.Α.Α από το συγκεκριμένο σχέδιο, θα αποκτήσει τεχνογνωσία στην διαχείριση προγραμμάτων, γεγονός που θα του δώσει την ευκαιρία να βρει στο άμεσο μέλλον χρηματοδοτικά εργαλεία που θα εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα και την συνεχή εξάπλωση των δράσεων του προς όφελος των παιδιών μας.
 
Υπεύθυνος της κατάθεσης και της διεξαγωγής του προγράμματος από πλευράς του Συλλόγου της Κομοτηνής είναι το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου κ. Δημήτρη Αναστασόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.