Η Περιφερεια ΑΜ-Θ ευελπιστει να ευπρεπισει εναν σκουπιδοτοπο στο Φαναρι

Η πρόταση της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης για την ανάπλαση 8.000 τμ που παραμένουν ανεκμετάλλευτα

Τον ευπρεπισμό και την ανάπλαση ενός οικοπέδου έκτασης εμβαδού 8.000 τμ ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης με εισήγησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο το έργο αφορά την ανάπλαση παραλίμνιας περιοχής με ήπιες παρεμβάσεις αειφόρου ανάπτυξης και ειδικής μέριμνας. Η περιοχή μελέτης αποτελείται από δύο ευδιάκριτες χωρικές ενότητες, με τις οποίες πρόκειται να ενωθούν το κάμπινγκ του ΟΠΑΚΕ ΟΤΕ και το κάμπινγκ Φαναρίου ΕΤΑΔ. 

Νίκος Τσαλικίδης «Θα ενοποιηθούν με φυσικό τρόπο δύο υποδοχείς τουρισμού και αναψυχής» 

«Θα ενοποιηθούν με φυσικό τρόπο δύο υποδοχείς τουρισμού και αναψυχής, ώστε να δημιουργηθούν δραστηριότητες συμβατές με το φυσικό τοπίο και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της περιοχής. Θα γίνουν ήπιες εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας παρατήρησης και κίνησης όπως παρατηρητήρια, κατασκευή προβλήτας και πεζογέφυρας, τοποθέτηση χώρων αναψυχής, φυτεύσεις και άλλες ιδέες με σημαντικό κοινωνικό πρόσημο, ενώ όλες μαζί θα προσδώσουν πολιτισμική και αθλητική ταυτότητα που θα προσελκύσουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής». Τα παραπάνω εξήγησε περιγράφοντας την πρότασή του ο κ. Τσαλικίδης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η εν λόγω έκταση θα γίνει από σκουπιδότοπος μία περιοχή ανάπλασης κι ένας χώρος σύνδεσης.
 
«Ιδέες υπάρχουν πολλές, αλλά πρώτα το ακίνητο θα πρέπει να περάσει στην Περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος του τόπου», υπερτόνισε και, όπως φαίνεται, η πρωτοβουλία του βρήκε ευήκοα ώτα, μιας και την υποβολή αιτήματος στο αρμόδιο Υπουργείο για παραχώρηση του οικοπέδου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενέκρινε ομόφωνα το συμβούλιο, πλην μίας λευκής ψήφου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.