Παλαιος, αλλα καλα συντηρημενος ο στολος οχηματων του Δημου Κομοτηνης

Αντικατάσταση στα απορριμματοφόρα που έχουν υψηλά κόστη συντήρησης και λειτουργίας· συντήρηση σε όσα ακόμα αποδίδουν σε καλά επίπεδα

Σε καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι πολλά από τα οχήματα του δεν είναι καινούρια, βρίσκεται ο στόλος οχημάτων του Δήμου Κομοτηνής, κάτι που οφείλεται στην καλή και συνεχή συντήρησή τους, σύμφωνα με το τμήμα κίνησης του Δήμου.
 
Έτσι όποτε διαπιστωθεί αβαρία ή πρόβλημα, τα αυτοκίνητα συντηρούνται και επισκευάζονται άμεσα, μιας και ο Δήμος έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να πληρώνει άμεσα τους προμηθευτές, και έτσι και η επισκευή γίνεται ευκολότερα, αλλά και επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής έχει 100 οχήματα, εκ των οποίων τα 16 είναι απορριμματοφόρα (κανονικών σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλών) ενώ τα υπόλοιπα είναι φορτηγάκια για χρήση των διαφόρων υπηρεσιών, καθώς και μηχανήματα έργου, από μικρότερα μέχρι και μεγαλύτερα.
 
Το γραφείο κίνησης, μετά το 2010 που οργανώθηκε και στελεχώθηκε κανονικά, καταγράφει όλα τα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας και χρήσης του κάθε οχήματος, τι προβλήματα μπορεί να έχει, τι ανταλλακτικά κτλ.
 
Μάλιστα πρόσφατα ο Δήμος Κομοτηνής αποφάσισε να προμηθευτεί 3 νέα απορριμματοφόρα, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας, όταν διαπιστώθηκε πως το κόστος λειτουργίας των παλιότερων απορριμματοφόρων (καύσιμα, λάστιχα, ανταλλακτικά, προβλήματα) ήταν υπερβολικά υψηλό, καθιστώντας τα ζημιογόνα.
 
Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι το κόστος της συντήρησης των παλιών απορριμματοφόρων είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε με την αγορά καινούριων θα γινόταν απόσβεση τους μέσα σε 3-4 χρόνια, αν όχι λιγότερα, αποφεύγοντας και την επιπλέον επιβάρυνση των υπολοίπων οχημάτων όταν τα παλαιότερα είναι εκτός λειτουργίας.
 
Έτσι αποσύρονται τα παλιότερα, τα οποία πλέον έχουν φτάσει στο τέλος της λειτουργικής ζωής τους, ώστε να κρατηθούν χαμηλά τα κόστη για το Δήμο και τους πολίτες. Όμως ακόμα και αν ένα όχημα είναι παλιότερο, αν το λειτουργικό του κόστος παραμένει χαμηλό και μπορεί να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο στην αποστολή του, τότε θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.