12 νεες μελετες για την ΑΜΘ στο Προγραμμα Δημοσιων επενδυσεων

Περιλαμβάνουν μελέτες για τα δίκτυα διανομής νερού των φραγμάτων Γρατινής και Ασκητών, αλλά και τη δημιουργία σφαγείου μικρής δυναμικότητας για σφαγές λατρευτικού τύπου

Την ένταξη της χρηματοδότησης 12 νέων μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 4.829.000 ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την Περιφέρεια ΑΜΘ ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης.
 
Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα που αφορούν τη Ροδόπη αφορούν την αξιοποίηση φραγμάτων, με τη μελέτη δικτύων διανομής νερού φράγματος Γρατινής, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, καθώς και τη μελέτη δικτύων διανομής νερού φράγματος Ασκητών προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.
 
Επίσης εντάσσεται και η μελέτη για τη δημιουργία διαχειριστικού σχεδίου υδάτων λίμνης Βιστωνίδας και οριοθέτηση- καθορισμός αιγιαλού και παραλίας, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, ενώ τέλος προβλέπεται και μελέτη για τη δημιουργία σφαγείου μικρής δυναμικότητας για σφαγές λατρευτικού τύπου, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
 
Να σημειωθεί πάντως πως η ένταξη της χρηματοδότησης δεν σημαίνει ότι αυτή θα ξεκινήσει αυτόματα, μιας και υπάρχουν πολλές μελέτες που εντάσσονται, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν προχωρήσει.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μελέτη, που εντάχθηκε το 2016, με τίτλο οριστική μελέτη δικτύων διανομής νερού φράγματος Ιασίου, προϋπολογισμού 1.875.000 ευρώ και για την οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, δεν είχε εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ μέχρι τις 31/12/2017.
 
Το ίδιο ισχύει και για την μελέτη ανάδειξη – προστασία και βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου “Πολυφήμου” Μαρώνειας ν. Ροδόπης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, η οποία εντάχθηκε και αυτή στο ΠΔΕ το 2016.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.