Εσπερινος στην Παλαιοχριστιανικη Βασιλικη του Αγιου Χαραλαμπους

Για ακόμη μια χρονιά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής πραγματοποίησε την ακολουθία του εσπερινού στον αρχαιολογικό χώρο

Στην ακολουθία του εσπερινού και του Παρακλητικού κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής, 12 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε τον εσπερινό πλαισιωμένος από Κληρικούς της Επαρχίας, στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής στην Παληόχωρα Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνείας.
 

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους πιστούς που βρέθηκαν εκεί τόνισε την σπουδαιότητα της τελέσεως ακολουθιών σε παλαιοχριστιανικά μνημεία της περιοχής και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών και τους συνεργάτες του για την συνεργασία και την προετοιμασία της διοργάνωσης του εσπερινού.

Ευχαρίστησε επίσης την Προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης για την παροχή της απαιτούμενης άδειας, καθώς και τους υπαλλήλους της Εφορείας για τις υποδείξεις και την συμπαράσταση τους στην υλοποίηση ανάλογων πνευματικών πρωτοβουλιών.

Αυτές οι πρωτοβουλιες, τόνισε, δείχνουν στους σημερινούς πιστούς τα έργα των προγόνων τους, αλλά και φέρνοντάς τους πιο κοντά στα μνημεία της ορθοδοξίας που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Μητρόπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.