Απεγκλωβισμος ανδρα στο φαραγγι του «Φονια» στη Σαμοθρακη

Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα 24ωρο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ζευγαριού στη Σαμοθράκη, το Σάββατο 12 Αυγούστου.
 
Συγκεκριμένα, δύο επισκέπτες του νησιού, ένας άνδρας και μια γυναίκα πραγματοποιούσαν πεζοπορία σε δύσβατη περιοχή του νησιού, με αποτέλεσμα να χάσουν τον προσανατολισμό τους και να οδηγηθούν σε επικίνδυνο σημείο.
 
Σε κάποια στιγμή της πεζοπορίας, το έδαφος υποχώρησε κάτω από τα πόδια του προπορευόμενου νεαρού άνδρα, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να εγκλωβιστεί στο σημείο.
 
Ο άνδρας έπεσε χαμηλά μέσα στο έδαφος και φοβούμενος να κινηθεί ώστε να μην «βυθιστεί» παραπάνω, παρέμεινε εκεί. Η γυναίκα του κάλεσε σε βοήθεια το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης, και στο σημείο έφτασαν άμεσα 3 άνδρες με 1 πυροσβεστικό όχημα.
 
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού στέφθηκε με επιτυχία και τα 2 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
 
Την ίδια ημέρα μια νεαρή γυναίκα έχασε τον προσανατολισμό της στην περιοχή του βουνού Φεγγάρι. Η κοπέλα κάλεσε τον πατέρα της ο οποίος κάλεσε με τη σειρά του την Πυροσβεστική, η συνδρομή ωστόσο της οποίας δεν κρίθηκε απαραίτητη, αφού η κοπέλα συνάντησε κάποιος άλλους επισκέπτες του νησιού που την οδήγησαν σε ασφαλές σημείο.
 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης & Σαμοθράκης, εφιστούν την προσοχή των πολιτών που “εξερευνούν” τις φυσικές ομορφιές της Σαμοθράκης, να πεζοπορούν αποκλειστικά σε γνωστά και “πεπατημένα” μονοπάτια, και πάντοτε με παρέα.
 

Πηγή: e-evros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.