Μιχαλης Αμοιριδης: «Ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενος που δεν θα ειμαι υποψηφιος με τον Μετιο»

Δριμύ κατηγορώ του περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης κατά του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Την δική του απάντηση στα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για το πολιτικό του μέλλον στην παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και την σχέση του με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο έδωσε με ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο κ. Αμοιρίδης δηλώνει «ιδιαίτερα χαρούμενος» για το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον κ. Μέτιο εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ για τα έως τώρα πεπραγμένα του Περιφερειάρχη.

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:

Ο Μέτιος που μας προέκυψε, ουσιαστικά χωρίς να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μίας διοίκησης που με τον Παυλίδη στο τιμόνι είχε καταφέρει σε δυο μόλις χρόνια να δώσει μια άλλη πνοή τόσο τοπικά όσο και να κάνει αισθητή πανελλαδικά την δυναμική διακυβέρνηση προκαλώντας ενέργειες που είχαν απήχηση και εφαρμόστηκαν και σε άλλες περιφέρειες.

Ο Μέτιος κατάφερε σε δυο μόλις χρόνια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και η περιφέρεια μας από οδηγός να γίνει ουραγός εξελίξεων και δράσεων. Παράλληλα έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν από τους συναδέλφους του και ότι δεν έχει ουσιαστική επάρκεια για τη θέση που ανέλαβε. Τα παραδείγματα για όλα τα παραπάνω πάρα πολλά.

Ως μέλη αυτής της παράταξης έχουμε καταπιεί πολλά και έχουμε κρατήσει διακριτική στάση σε ακόμη περισσότερα που δεν αποτελούσαν την οραματική διοίκηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογράψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη. Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι και με κάνει να γράφω αυτό το σχόλιο αποτέλεσε η επίσκεψη Μέτιου στο Δήμαρχο Θάσου με μόνο ένα περιφερειακό σύμβουλο και χωρίς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Δήμαρχο για να συζητήσουν έργα, προοπτικές, συνεργασίες χωρίς τον καθ' ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του που γνωρίζει τα ζητήματα, που έχει κάνει συναντήσεις και συνεργασίες, που εδώ και 4 χρόνια έχει την πλήρη εικόνα του τι έγινε, τι συζητήθηκε, τι χρειάζεται να γίνει, τις προτεραιότητες αλλά και τις υποσχέσεις, τις ανάγκες και πολλά πολλά άλλα.

Είναι στάση που επιβεβαιώνει ότι ο Μέτιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται το θεσμό, αλλά το κυριότερο δεν σέβεται τον τόπο και αντιμετωπίζει τις επαφές αυτές καθαρά επικοινωνιακά, με την ευκαιρία των διακοπών του και χωρίς να έχει κανέναν συνεργάτη του να καταγράφει τα σημαντικά σημεία της συνάντησης.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ανάμεσα σε μοχίτο και τσίπουρα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ότι οι συναντήσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών δεν πρέπει να γίνονται στο γόνατο ως αγγαρεία. Βέβαιο όταν ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν σέβεται τη θεσμική ιεραρχία των χωρικών του αντιπεριφερειαρχών, τι περισσότερο να πούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τον τόπο είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι θα έπρεπε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.