Διερευνα τις καταγγελιες για πυροβολισμους αλιεων στη Σαμοθρακη το Λιμενικο

Αφορά καταγγελία του προέδρου των γρι γρι Καβάλας που είχε μιλήσει για καθημερινές οχλήσεις από Τούρκους συναδέλφους τους

Με ανακοίνωσή του, το Λιμενικό ενημερώνει για την ενδελεχή διερεύνηση της καταγγελίας ψαράδων της Σαμοθράκης για πυροβολισμούς από τουρκικό αλιευτικό στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.
 
Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα είχε προχωρήσει σε καταγγελία για πυροβολισμούς Ελληνα ψαρά από Τούρκο συνάδελφό του μετά από φραστικό επεισόδιο, δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου, ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας, κ. Γιάννης Μανιός, σημειώνοντας πως έχει ενημερωθεί για αυτό και το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αθήνας.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το συμβάν έγινε δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Μετά από λεκτικό επεισόδιο ο Τούρκος έβγαλε ένα όπλο και έριξε τρεις σφαίρες και μια ριπή».
 
Ο κ. Μανιός εξήγησε ότι τα δύο αλιευτικά συναντήθηκαν σε σημείο που ο Ελληνας ψαράς ήταν πιο μπροστά ήθελε να περάσει ο Τούρκος δεν μπόρεσε να περάσει και μετά το λεκτικό επεισόδιο πυροβόλησε. «Καθημερινά γίνεται αυτό (σ.σ οι οχλήσεις) δήλωσε μάλιστα, σημειώνοντας ότι όταν ο συνάδελφός τού κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμενικό, η απάντηση ήταν «μη δίνετε έκταση στο θέμα».
 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

 
«Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.