Δεν ασπαζονται την κυβερνητικη αισιοδοξια για την εξοδο απο τα μνημονια οι φορεις του τοπου

Ανέστης Βαφειάδης: «Με τα τωρινά δεδομένα το μέλλον μόνο αισιόδοξο δεν μπορεί να είναι… ειδικά για το επιχειρείν»

Ίσως για τους ιστορικούς του μέλλοντος η 20η Αυγούστου 2018 να είναι η ημερομηνία που θα καταγραφεί ως η ημερομηνία εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια. Αν το εν λόγω χρονικό ορόσημο βέβαια σημάνει και την έξοδο από την πολυποίκιλη ύφεση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία αυτό μέλλει ακόμη να αποδειχθεί στην πράξη.

Το αφήγημα της κυβέρνησης διαπνέεται από αισιοδοξία όσο αφορά στην παραπάνω στόχευση, ωστόσο οι παραγωγικοί φορείς κρατούν «μικρό καλάθι», αφού με τα δεδομένα που επικρατούν στην πραγματική οικονομία, τίποτα δεν συναινεί στην κυβερνητική αισιοδοξία.

Την παραπάνω άποψη ασπάζονται και εκπρόσωποι παραγωγικών και οικονομικών φορέων της Ροδόπης όπως ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ, κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο οποίος σε προσωπική του δήλωση επισημαίνει με νόημα πως «με τα τωρινά δεδομένα το μέλλον μόνο αισιόδοξο δεν μπορεί να είναι… ειδικά για το επιχειρείν».

Ειδικότερα ο κ. Βαφειάδης θύμισε αρχικά πως πρόκειται για «8 χρόνια συνεχούς ύφεσης μιας χώρας που απώλεσε το 27% του ΑΕΠ της έναντι 24% που έχασε η Συρία σε εμπόλεμη κατάσταση» για να απορυθμίσει σκωπτικά στη συνέχεια τα αποτελέσματα των «μεταρρυθμίσεων» που έλαβαν χώρα το παραπάνω χρονικό διάστημα. «8 χρόνια υπερφορολόγησης, ΦΠΑ από 9 στο 24%, επιβολή ΕΝΦΙΑ, επιβολή τέλος επιτηδεύματος, υπέρογκη φορολογία επιχειρήσεων, 700.000 λουκέτα, ανεργία 27%, μείωση μισθών και συντάξεων, μείωση κατανάλωσης, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καμία επί της ουσίας μεταρρύθμιση για πάταξη γραφειοκρατίας,  περί ευθύνης υπουργών και αξιωματούχων, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, νοικοκυρέματος του κράτους» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βαφειάδης για να επισημάνει κατόπιν τούτων πως «με τα τωρινά δεδομένα και ψηφισμένα και δίχως τολμηρή πολιτική πραγματικών αλλαγών των δομών του κράτους μόνο αισιόδοξο δε μπορεί να είναι… ειδικά για το επιχειρείν!».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.