Γυμναστειτε γελωντας μεχρι δακρυων!

Η Γιόγκα Γέλιου ήρθε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή και δεν είναι καθόλου «αστεία» υπόθεση

«Το καλύτερο φάρμακο είναι το γέλιο», λέγαν οι παλιοί, μιας και ούτε παρενέργειες έχει ούτε συνταγή γιατρού χρειάζεται. Πράγματι το γέλιο δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση και έχει πραγματικά οφέλη για την υγεία μας. Σκεφτείτε πόσο πιο παραγωγικοί θα είστε στην καθημερινότητά σας αν για λίγο αφήνατε στην άκρη την γκρίνια και το στρες και αρχίζατε πού και πού να γελάτε!
 
Γι’ αυτό η Γιόγκα Γέλιου, μία νέα και άκρως διασκεδαστική μορφή άσκησης, που «υπόσχεται» την απελευθέρωση σωματικών αλλά και κοινωνικών δυνάμεων μέσα από την ομαδικότητα, κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος στη χώρα μας.
 
Τμήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον και στην πόλη μας με εισηγήτρια την master yoga leader, κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, ενώ τα μαθήματα φιλοξενούνται κάθε Τετάρτη από την «Δίας-Budo Academy A. Parasidis». 

Ας γνωρίσουμε λοιπόν την Laughter Yoga … 

Η ιστορία ξεκινά από μία μικρή παρέα της Ινδίας 

Η Γιόγκα Γέλιου (Laughter Yoga) ξεκίνησε από την Ινδία από τον dr Madan Kataria όταν μία μικρή παρέα φίλων συνήθιζε να συγκεντρώνεται σε ένα πάρκο και να γελά με ανέκδοτα. Σιγά σιγά ο κύκλος ολοένα και μεγάλωνε και ο μικρός πυρήνας έφτασε να αποτελεί μία μεγάλη ομάδα.
 

Με τον καιρό η χιουμοριστική και παιχνιδιάρικη διάθεση άρχισε να φθίνει καθώς τα ανέκδοτα ολοένα και λιγόστευαν, με αποτέλεσμα τα μέλη της παρέας να αρχίσουν να «πειράζουν» ο ένας τον άλλον, δημιουργώντας παρεξηγήσεις. Ο dr. Kataria τότε αποφάσισε να εφαρμόσει κάποιες τεχνικές τεχνητού γέλιου με αναπνοές, το προσποιητό γέλιο σύντομα, όμως, έγινε πραγματικό. 

Πολλαπλά τα οφέλη της 

Αυτή η διασκεδαστική μορφή άσκησης προσφέρει στον οργανισμό όλα τα οφέλη του γέλιου που είναι πολλαπλά. Η Laughter Yoga φέρνει περισσότερο οξυγόνο στο σώμα και τον εγκέφαλο με την ενσωμάτωση αναπνοής γιόγκα που έχει ως αποτέλεσμα τη βαθιά διαφραγματική αναπνοή, γυμνάζει την κοιλιακή χώρα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και απελευθερώνει διάφορες ουσίες με ευεργετικές ιδιότητες. Απευθύνεται σε όλους τους υγιείς ανθρώπους, υπάρχουν βέβαια και ορισμένες περιπτώσεις, όπως χρόνια καρδιακά νοσήματα που αποτελούν αντένδειξη για την συμμετοχή σε κάποιο τμήμα. 

Κατερίνα Ιωαννίδου «Η Γιόγκα Γέλιου ήρθε για να μας κάνει να τη βάλουμε στη ζωή μας σε καθημερινή βάση και να μας βοηθήσει να διώξουμε το στρες και το άγχος» 

Όπως συμβούλευσε η κ. Ιωαννίδου για να μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτές τις ιδιότητες πρέπει να γελάμε 10 λεπτά την ημέρα, ωστόσο «είναι δύσκολο να γελάσει κανείς τόση ώρα με ένα αστείο. Οι πιο πολλοί νομίζουν ότι γελάμε, στην πραγματικότητα, όμως, απλά χαμογελάμε. Επομένως η Γιόγκα Γέλιου ήρθε για να μας κάνει να τη βάλουμε στην ζωή μας σε καθημερινή βάση και να μας βοηθήσει να διώξουμε το στρες και το άγχος». 

Αποδεχόμαστε τους άλλους, «τσαλακώνουμε» τον εαυτό μας 

Οι συνεδρίες πέραν από φυσική άσκηση απελευθερώνουν επιπλέον και τις κοινωνικές δυνάμεις των συμμετεχόντων, καθώς στόχος της ίδιας είναι να διδάξει πώς να μάθουμε να  αποδεχόμαστε τους άλλους αλλά και να «τσαλακώνουμε» τον εαυτό μας.
 
«Μαθαίνεις στο σώμα σου να γελάει και βιώνεις την χαρά στο εδώ και το τώρα. Γι’ αυτό και ο βασικότερός στόχος μου δεν είναι τόσο το να προσελκύσω μεγάλο αριθμό μαθητών στο τμήμα μου. Επειδή έχω βιώσει την ευεργετική επίδραση της Γιόγκα Γέλιου στη ζωή μου θέλω πολύ να δώσω την ευκαιρία και σε άλλους ανθρώπους να μοιραστούν μαζί μου την εμπειρία» τόνισε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.