Δεν ειναι βοας, δεν ειναι κροταλιας

Οι πρωτοφανείς θερινές βροχοπτώσεις δεν επέφεραν και πρωτοφανή προβλήματα. Οι πτώσεις δένδρων υπήρξαν ελάχιστες, ευτυχώς χωρίς ούτε έναν τραυματισμό, ενώ οι προσωρινές πλημμύρεςσημειώθηκαν στα γνωστά σημεία της πόλεως, χωρίς νεοεμφανιζόμενες αστικές λίμνες να μας ξαφνιάζουν. Η πιο εύλογη συνέπεια των έντονων βροχών υπήρξε η «ζουγκλώδης» ανάπτυξη του απανταχού πρασίνου στην πόλη. Όσο ευχάριστη νότα κι αν προσδίδει η πυκνή παρουσία πρασίνου στο αστικό περιβάλλον, αυτή προσελκύει, ιδιαίτερα εύκολα σε μια επαρχιακή πόλη όπως η Κομοτηνή, μη ευχάριστους επισκέπτες όπως κουνούπια, τρωκτικά και φίδια. Σε ένα τέτοιο καταπράσινο περιβάλλον έχει εξελιχθεί και η δική μου γειτονιά και πιο συγκεκριμένα η παιδική χαρά μπροστά από το σπίτι μου, όπου τα χόρτα ξεπερνούν σε ύψος τα παιδιά που παίζουν σε αυτή. Μάλιστα, φύτρωσε και μία ωραιότατη συστάδα με καλάμια!
 

Σε παντελή αντίθεση, τώρα, με την χειμαρρώδη ανάπτυξη του πρασίνου, βρίσκεται η προσφιλής μας Δημοτική αρχή καθώς και όλες οι υπηρεσίες της, οι οποίες την τελευταία τετραετία έχουν περιπέσει σε εξόφθαλμη σήψη και αποδιοργάνωση. Άλλοθι, φυσικά, η ευρύτερη οικονομική καχεξία και η πανταχόθεν περικοπή κονδυλίων. Μα σε μια πόλη τόσο μικρή όσο η Κομοτηνή οι κακές γλώσσες λένε πως οι αρμόδιοι έχουν βαρεθεί να είναι αρμόδιοι κι απλώς πλέον μετρούν τις μέρες για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, στις οποίες, θέτοντας ασυζητητί υποψηφιότητα, θα εύχονται να μην εκλεγούν. Τα χαρακτηριστικά, δε, αυτά δεν βαραίνουν αποκλειστικώς την «κυβερνώσα» παράταξη του Δήμου αλλά και την δυνάμει κυβερνώσα αντιπολίτευση.
 
Μετά από καθημερινά τηλεφωνήματα, λοιπόν, απειλές για καταγγελίες, κοπή των χόρτων από κατοίκους της γειτονιάς με δικά τους έξοδα και μία κατά σύμπτωση συνάντησή μου με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο, ένα συνεργείο του Δήμου έφτασε πριν λίγες μέρες πρωί-πρωί, στις 11, για να κόψει τα χόρτα. Χόρτα έκοψε, επί δύο ημέρες μάλιστα. Αλλά στην πλατεία τα χόρτα απείραχτα είναι. Θες από λανθασμένη πληροφόρηση, θες από ζήλο τύπου «Ό, τι πετύχουμε πρώτο μπροστά μας να το κόψουμε», επί δύο ημέρες τα συνεργείατου Δήμου ασχολούνταν με ένα ιδιωτικό οικόπεδο, στο οποίο ούτε παιδιά ούτε κανένας άλλος παίζει! Όσο για τα καλάμια, ελπίζω στο επόμενο μπουρίνι να δημιουργηθεί ένα ρυάκι ακριβώς δίπλα τους, και θα δημιουργηθεί χάρις στα βουλωμένα φρεάτια, ώστε να συμπληρωθεί η ζωγραφιά που καθημερνώςαντικρίζουμε. Περάστε κόσμε κι εσείς να δείτε! Περάστε! Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι ο Δήμος Κομοτηνής!
 

* Ο Βαγγέλης Σιδερούδης είναι φοιτητής Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών  του Παντείου Πανεπιστημίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.