Το καλοκαιρι του φθινοπωρου η η «απο θαυμα» επιμηκυνση της τουριστικης περιοδου

Της έκδοσης

«Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα», όπως ’λέγαν οι παλαιότεροι. Μπορεί έτσι η ευχή για χρόνια, για τους ανατολικομακεδονοθρακιώτες, και τους θρακιώτες ιδιαίτερα, να ήταν η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία στα της Θράκης έκλεινε παραδοσιακά στις 20 Αυγούστου, το αργότερο  ─είναι εξάλλου ζώσα μνήμη οι ατάκες για το νερό του θρακικού πελάγους που μετά τον δεκαπενταύγουστο κρυώνει και κάνουν τότε την εμφάνισή τους και οι τσούχτρες─ όλα αυτά μοιάζουν όμως να ανετράπησαν εφέτος, αφού το καλοκαίρι άργησε να ξεκινήσει με τις άφθονες καλοκαιρινές μπόρες, ─είναι  καταγεγραμμένα τα παράπονα των επαγγελματιών του κλάδου που μιλούσαν μέχρι τις αρχές του Αυγούστου για καταστροφή─ «πήρε όμως μπροστά» τελικά, με αποτέλεσμα αρχές Σεπτεμβρίου, τα θερμόμετρα να κολλούν στα 35άρια, η Κομοτηνή τα Σαββατοκύριακα να είναι έρημη πόλη, και όλο το παραλιακό μέτωπο του νομού να σφύζει από καλοκαιρινή ζωή. Με γεμάτες τις παραλίες, «τίγκα» στα αυτοκίνητα, και άπειρους  λουόμενους που συνεχίζουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια κανονικά, κανονικότατα.
 
Να, λοιπόν, που Θεού θέλοντος, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επιτεύχθηκε, κι όπως λένε όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου το καλοκαίρι εφέτος, δεισδύοντας ατόφιο, στο φθινόπωρο θα μας συντροφεύσει, με ζέστη και θάλασσα όλο τον Σεπτέμβρη!!!
 
Σπουδαία τύχη για τους αδειούχους του φθινοπώρου και δίκαιη η αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων για τους επαγγελματίες του κλάδου!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.