Συγκινηση στην συναντηση των παλιων μαθητων του Ν. Σιδηροχωριου

Μαθητές στο δημοτικό σχολείο του οικισμού γεννηθέντες από το 1959 έως το 1969 συναντήθηκαν ξανά μετά από χρόνια στο προαύλιό του

Με αναμνήσεις και συγκίνηση γέμισε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Αυγούστου το προαύλιο του Πολυχρόνιου Δημοτικού Σχολείου του Νέου Σιδηροχωρίου, με μια ολόκληρη γενιά να συναντιέται ξανά εκεί.
 

Και αυτό γιατί εκεί ήταν το σημείο συνάντησης των γεννηθέντων από το 1959 έως το 1969 που ήταν μαθητές στο δημοτικό σχολείο του Ν. Σιδηροχωρίου, οι οποίοι βρέθηκαν στα παλιά λημέρια τους, κάποιοι από αυτούς μετά από πολλά χρόνια.
 

Η συνάντηση αυτή ήταν ακόμα πιο συγκινητική, γιατί στο χώρο βρέθηκαν και κάποιοι από τους δασκάλους τους, όπως ο κ. Γεράσιμος Κενανίδης, η κ. Ματούλα Καβαρατζή Τολούδη και η κ. Σουλτάνα Θεοδώρου.
 
Το παρών έδωσε και η κ. Βικτωρία Μάρτσα, παιδαγωγός τους στην προνηπιακή και νηπιακή ηλικία στο Σπίτι του Παιδιού, που υπήρχε τότε στον οικισμό, την οποία φώναζαν και ακόμα φωνάζουν κυρία Βικτωρούλα, ενώ αυτή ακόμα τους φωνάζει «παιδιά» μου.
 

Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες στο σχολείο συνέχισαν τη βραδιά σε ταβέρνα του χωριού με μουσική και χορό, ενώ χώρισαν με την ελπίδα ότι θα κάνουν κάτι ανάλογο σύντομα, και πως θα είναι πολύ περισσότεροι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.