Πρεμιερα στις 16 Σεπτεμβριου για το φετινο Φεστιβαλ Ταινιων Μικρου Μηκους Δραμας

195 ταινίες από 52 χώρες θα προβάλλονται μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου

Μετά τη δρομολόγηση της ανακατασκευής της μεγάλης Καπναποθήκης που θα στεγάσει επιτέλους το Φεστιβάλ Δράμας, αλλά και την ανακοίνωση της συνεργασίας του με το Ανοιχτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Το ΕΑΠ αξιοποιώντας τη δυναμική του Φεστιβάλ, θεσπίζει πρόγραμμα Κινηματογραφικών Σπουδών στην πόλη της Δράμας που θα αρχίσει να λειτουργεί όταν παραδοθεί ο νέος χώρος επί της οδού Περδίκα. Πρόεδρος άλλωστε της φετινής κριτικής επιτροπής του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος θα είναι ο πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης.
 
Το 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και το 24ο Διεθνές ΔΦεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου που σημαίνει πως η διάρκεια του παρατείνεται κατά μία ημέρα, ενώ μετά την επιπλέον χρηματοδότηση του υπουργού κ. Χαρίτση, το Φεστιβάλ είναι πλέον σε θέση να προσκαλέσει μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών της κινηματογραφικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, φέτος προσκαλεί δύο συντελεστές από κάθε διαγωνιζόμενη ταινία για όλη την εβδομάδα –δηλαδή αριθμό διπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο το προφίλ μιας διοργάνωσης που ανέκαθεν είχε στο επίκεντρο τους ίδιους τους κινηματογραφιστές, μεταμορφώνοντας για μια εβδομάδα την πόλη της Δράμας σε κέντρο της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας.
 
Το 41ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες. Αλλά και αυτούς που επιμένουν  στην μικρή φόρμα αντιμετωπίζοντας την μικρού μήκους ταινία όπως της αξίζει: ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.
 
Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 195 ταινίες από 52 χώρες (σε όλα τα προγράμματά της).
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.