Η αυλη του Αρχαιολογικου Μουσειου Κομοτηνης «γεμιζει» παραμυθια

Η συγγραφέας Εύη Γεροκώστα αφηγείται ιστορίες με αφορμή τα βιβλία της «Ασφοντυλίτης» και «Η γυναίκα που κοιμάται» - Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής για να μοιραστούν εικόνες από τόπους μαγικούς μέσα από τα βιβλία της Εύης Γεροκώστα, «Ασφοντυλίτης» και «Η γυναίκα που κοιμάται». Η συγγραφέας θα αφηγηθεί δυο ιστορίες, μια για την πέτρα και μια για τη θάλασσα.

Η μία αφορά ένα νησί. Την Αμοργό. Έναν οικισμό. Τον Ασφοντυλίτη. Έρημο, παλιό. Σιωπή παντού. Μόνο οι πέτρες μιλούν. Και λένε μια ιστορία. Μια ιστορία παλιά, κεντημένη πάνω τους. Μια ιστορία γι' αυτόν που όσα δεν έζησε τα ζωγράφισε στην πέτρα.

Η άλλη μιλάει για μια πήλινη κούκλα που ήταν τόσο παλιά όσο τα αρχαία χρόνια. Για ένα νησί όπου είχαν φθάσει ξένοι αρχαιολόγοι για να βρουν κι άλλες τέτοιες κούκλες. Για μια κούκλα που κάποτε είχε χρώμα, μα της το ’κλεψε ο χρόνος για να μην ξεχωρίζει από το χώμα – το σπίτι της. Για μια πολύτιμη κούκλα που την έπαιρναν οι ξένοι, θα τη φρόντιζαν, θα την έβαζαν σ’ ένα κουτί ανάμεσα σε μαλακά υφάσματα και θα την ταξίδευαν παντού, να μάθουν όλοι για τους θησαυρούς του νησιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 στον προαύλιο χώρο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής και απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και πάνω.

Info
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλ. επικοινωνίας: 2531022411
Πληροφορίες: Νάγια Δαλακούρα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.