Εργαστηρι με αντικειμενο την Ιστορια της Ξανθης απο το ΙΘΤΠ

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης, πρόκειται να λειτουργήσει Εργαστήρι με αντικείμενο την Ιστορία της Ξάνθης.
 
Όπως εξηγεί το Ίδρυμα σε σχετική του ανακοίνωση «μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου μας μπορούμε να καταλάβουμε τους ανθρώπους, την δομή της κοινωνίας του παρελθόντος και του παρόντος, παίρνοντας απαντήσεις για τον τρόπο ζωής και την προέλευση των συνηθειών τους. Αν κατανοήσουμε τη νοοτροπία του παρελθόντος, τότε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε και τη σύγχρονη εξέλιξη του μέσα στο διάβα του χρόνου.
 
Η ιστορία μας παρέχει ταυτότητα και μπορούμε μέσα από αυτήν να μάθουμε πως ομάδες ανθρώπων, θεσμοί και πόλεις διαμορφώθηκαν και εξελίχθησαν μέχρι σήμερα.
 
Η μελέτη και η παρατήρηση μας βοηθά να γίνουμε καλοί και ευσυνείδητοι πολίτες, συμβάλλοντας στη διάρθρωση και φτάνοντας σε σημείο σύγκρισης με άλλες κοινωνίες γεγονός που βοηθά την ανάπτυξη της υπεύθυνης ιδιότητας του πολίτη μέσα μας.
 
Ταξιδεύουμε στον χρόνο για να ανακαλύψουμε την ιστορία της Ξάνθης μας μετά το 1870. Για να συναντήσουμε τους ανθρώπους της μέσα από τις γραφές. Ιστορίες και άνθρωποι που έμειναν στην αφάνεια, μα και όλα όσα έπαιξαν επικίνδυνα παιχνίδια με τη λήθη, έρχονται στην επιφάνεια.
 
Στόχοι του εργαστηρίου: 

  • Να κατανοήσουμε τον άνθρωπο και την κοινωνία του.
  • Να αντιληφθούμε τις αλλαγές και τις επιλογές που μας οδήγησαν στο σήμερα.
  • Να ανασύρει στην επιφάνεια γεγονότα που για αρκετό διάστημα βρίσκονταν στην αφάνεια.
  • Να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στην ιστορία  του τόπου τους.
  • Να θυμίσει ποιά ήταν η πόλη.
  • Να προσφέρει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ερευνήσουν οι ίδιοι πτυχές τις τοπικής ιστορίας μέσω εργασιών και έρευνας».

Τα μαθήματα του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα με 2 ώρες διάρκεια το καθένα.
 
Info
Για όλες τις νέες εγγραφές ειδική προσφορά: Φέρε και τον-τους φίλους σου και κέρδισε έκπτωση 15%
Εγγραφές καθημερινά: 10.00-13.00 και 17.00-21.00
Πληροφορίες: 2541029282, 2541026635

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.