Γαβρογλου: Του χρονου τα μαθηματα θα ξεκινουν απο τις 09:00 «για να κοιμομαστε λιγο παραπανω»

Όσα είπε ο υπουργός παιδείας κατά τον αγιασμό στο 1o ΕΠΑΛ Αγ.Αναργύρων

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 09:00.  
 
«Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» σχολίασε ο υπουργός, με τους μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.   
 
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ευεργετηθούν τα παιδιά και σημείωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική, πράγματα που ισχύουν παιδαγωγικά και επιστημονικά».  
 
Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σχετική επιστημονική επιτροπή, καθώς επίσης και μία ομάδα εργασίας για τεχνικά ζητήματα.  
 
«Για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με το σημερινό καθεστώς, οι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίς» διαβεβαίωσε ο υπουργός και σημείωσε ότι θα υπάρξει και συνεννόηση με τις περιφέρειες για το θέμα της μεταφοράς μαθητών του δημοτικού.  
 
Να σημειωθεί ωστόσο πως πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει παρθεί επίσημα, παρά μόνο μέχρι στιγμής, επίσημα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργού.  
 
Ο Κώστας Γαβρόγλου, που βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει έμφαση στα ΕΠΑΛ.   
 
«Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ», είπε χαρακτηριστικά.   
 
Σχετικά με το ζήτημα της βίας στα σχολεία, τόνισε ότι «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία».  
 
Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».
 
Πηγή: www.lifo.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.