Πρωτη μερα στο σχολειο για τους μαθητες της Ροδοπης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η σχολική χρονιά

Πρώτη μέρα στο σχολείο ήταν η 11η Σεπτεμβρίου για χιλιάδες μαθητές της Ροδόπης, που προσήλθαν στα σχολεία τους για τον καθιερωμένο αγιασμό, που αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για μια χρονιά που θα φέρει γνώσεις, καινούριες εμπειρίες αλλά και πολλές προκλήσεις.
 
Οι επίσημοι αγιασμοί στη Ροδόπη έγιναν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο για την πρωτοβάθμια, και στο 2ο Γυμνάσιο για την Δευτεροβάθμια.
 

Τον αγιασμό και στα δύο σχολεία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα τις αγωνίες και τον κόπο των νέων για την κατάκτηση της γνώσης.
 
Όπως ανέφερε, το σχολείο βάζει σε μια τάξη τη ζωή και το μυαλό μας, δίνοντας μας εμπειρίες και γράμματα, ώστε να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής μας, για την αγάπη για όλες τις αξίες της χώρας μας.
 

Στον αγιασμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας στο κτίριο αυτό, παρέστησαν ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο υπεύθυνος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου και άλλοι.
 
Στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής παρέστησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο υπεύθυνος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιάννης Γκαράνης, η Προϊστάμενη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, ο Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, το μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ κ. Τάκης Χαρίτου και άλλοι.

 

Ευχές για μια καλή σχολική χρονιά 

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργία και γνώση, τονίζοντας προς τους μαθητές πως αν οργανώσουν καλά το χρόνο τους σε συνεργασία με τους γονείς τους, θα μπορέσουν να τον αξιοποιήσουν στο μέγιστο.
 

Η περιφέρεια από την πλευρά της, σημείωσε, θα είναι εκεί για να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα προκύψει.
 
Από την πλευρά του ο κ. Ταπατζάς σημείωσε πως η νέα σχολική χρονιά φέρνει αισιοδοξία αλλά και υποχρεώσεις, για αυτό και ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς να έχουν τη δύναμη να μεταφέρουν την μάθηση και τη γνώση στους μικρούς μαθητές, στους γονείς τους να έχουν τη δύναμη και το κουράγιο να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους, ενώ στους μικρούς μαθητές ζήτησε να αγαπούν τους εκπαιδευτικούς και να τους ακούν, όπως και τους γονείς τους.
 

Διαβεβαίωσε δε πως η μεγάλη προσπάθεια από πλευράς του Δήμου για την βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων θα συνεχιστεί, και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων θα συνεχιστεί και ελπίζει πως θα είναι αποτελεσματική.
 
Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ευχήθηκε στα παιδιά καλή χρονιά γεμάτη δημιουργία, αλλά και καλό κουράγιο στους εκπαιδευτικούς, που προσφέρουν με μεράκι και αγάπη στους μικρούς μαθητές.
 

Ευχήθηκε επίσης καλή χρονιά στους κηδεμόνες και τους γονείς, κυρίως σε αυτούς που τα παιδιά τους πάνε στην πρώτη τάξη, να πάνε όλα καλά και να έχουν μια δημιουργική χρονιά γεμάτη ελπίδα και πείρα, ενώ διαβεβαίωσε πως η πολιτεία βρίσκεται πάντα κοντά στα θέματα των εκπαιδευτικών και γενικά των παιδιών.
 
Τις ευχές του σε μια ηλιόλουστη μέρα, που αρμόζει σε μια νέα αρχή, έδωσε στα παιδιά και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει πιο σταθερή αξία και ελπίδα από τα παιδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.