Καλη σχολικη χρονια…

Της έκδοσης

Χτύπησε και το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς, με το οποίο ολοκληρώνεται και η «επάνοδος» όλων μας από την όποια καλοκαιρινή ανάπαυλα στην καθημερινότητά –κανονικότητά μας.
 
Με τους μικρότερους συμπολίτες μας λοιπόν στα σχολεία από χθες, όπου τελέστηκε ο αγιασμός η νέα σχολική χρονιά προμηνύεται καλή αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι και τα σχολικά εγχειρίδια στην ώρα τους έφτασαν για να μοιραστούν και σχεδόν 20.000 διορισμούς αναπληρωτών είχαμε για την πλήρωση των κενών θέσεων. Κενές θέσεις που δεν καλύπτονται βέβαια στο σύνολό τους από τους προαναφερθέντες διορισμούς ωστόσο αποτελεί μία καλή αρχή.
 
Η επιστροφή στο σχολείο για τους μεγαλύτερους, αλλά και κάποιους εκ των γενναίων μικρότερων που κάνουν φέτος τα πρώτα τους βήματα στις σχολικές αίθουσες, μπορεί να συνυφαίνεται με χαρά και ενθουσιασμό, αν όχι για τα μαθήματα σίγουρα για το «αντάμωμα» με φίλους και συμμαθητές. Για αρκετούς όμως εκ των μεγαλύτερων συμπολιτών μας, ήτοι των γονέων, ειδικά στην περίπτωση των γονέων μικρότερων ηλικιακά παιδιών η αρχή στο σχολείο ισοδυναμεί με άγχος.
 
Και αυτό του «αποχωρισμού» και όλων των υπολοίπων που ακολουθούν το «μεγάλωμα» των παιδιών.
 
Εξαιρετική ως προς την αντιμετώπιση του άγχους αυτού αλλά και της καλύτερης κατανόησης των μικρών της οικογένειας, που πολλές φορές στέκονται πιο ψύχραιμα σε τέτοιες καταστάσεις, στάθηκε η συζήτηση μας με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας και συγγραφέα κ. Τασούλα Τσιλιμένη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» την οποία οσονούπω θα διαβάσετε και στις σελίδες του «ΠτΘ».
 
Ψυχραιμία, εμπιστοσύνη τόσο στα μικρότερα μέλη της οικογένειας, το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς είναι τα κύρια συμπεράσματα της συζήτησης αυτής, τα οποία προσυπογράφουμε ευχόμενοι Καλή σχολική χρονιά τόσο σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.