Κερδισε τις εντυπωσεις στο Φολκλορικο Φεστιβαλ του Nedelino ο ΠΟΞ

Πολυμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπησε τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, γνωρίζοντας παράλληλα τις ομορφιές του αδελφοποιημένου Δήμου της Βουλγαρίας

Στο Φολκλορικό Φεστιβάλ Διφωνικής Μουσικής του Νedelino βρέθηκαν το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, εκπροσωπώντας τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Το Φολκλορικό Φεστιβάλ του Nedelino διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και τον Δήμο του Nedelino με στόχο την αναβίωση της φολκλορικής μουσικής παράδοσης, την διάδοσή της τόσο εντός όσο και εκτός των Βουλγαρικών συνόρων καθώς και την ανάδειξη του ταλέντου ντόπιων και όχι μόνο καλλιτεχνών, στις τέχνες του τραγουδιού, του χορού και της μουσικής.

Θεωρείται μάλιστα  ένα μοναδικό δείγμα έκφρασης της βουλγαρικής λαογραφίας που προτείνεται μάλιστα για ένταξη στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Unesco, εξ ου και κάθε χρόνο φιλοξενεί και διεθνείς συμμετοχές.

Στο πλαίσιο αυτό στην φετινή διοργάνωση τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο του Νedelino, εκπροσώπησε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, τον οποίο μάλιστα συνόδεψαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πέτρος Δουδουλακάκης,  Κυριακή Πατσάρα, Σεντάτ Οσμάν καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Ιμάμ Χασάν Ριτβάν.

Το χορευτικό του ΠΟΞ παρουσίασε χορούς και δρώμενα από Θράκη, άψογα εκτελεσμένα, τόσο χορευτικά όσο και ενδυματολογικά, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Βασίλη Βασιλείου και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που γέμισε την πανέμορφη πλατεία του Nedelino όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Ανταλλαγή δώρων με τη δημοτική αρχή του Nedelino

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι αντιδήμαρχοι του Δήμου είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο αλλά και δημοτικούς συμβούλους του Nedelino με τους οποίους συνομίλησαν εκφράζοντας από κοινού την ευχή για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, ενώ τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους στο Φεστιβάλ τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα της περιοχής, αλλά και του Σμόλιαν, μεταξύ των οποίων το Μουσείο αλλά και το Αστεροσκοπείο της περιοχής, γνωρίζοντας από κοντά τον πλούτο της γείτονος χώρας.

Ο κ. Δουδουλακάκης μιλώντας στον «ΠτΘ» εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξυλαγανής που όπως τόνισε «εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο μας», επισημαίνοντας  πως η ελληνική συμμετοχή «δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων» καλώντας τους συλλόγους του Δήμου να εκπροσωπήσουν αντίστοιχα τον Δήμο σε μελλοντικές διοργανώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.