Προοδευτικο προγραμμα διακυβερνησης και για τη Θρακη θελει το ΚΙΝΑΛ

Επαφές με φορείς της Ροδόπης είχαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Καρκατσούλης και Σπύρος Καρανικόλας

Επαφές με επιστημονικούς φορείς και την τοπική κοινωνία της Ροδόπης, για να ακούσουν και να καταγράψουν τα προβλήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν, για να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής είχαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου οι κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης και Σπύρος Καρανικόλας, κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή.
 
Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, συνοδευόμενα από τον Βουλευτή Ροδόπη κ. Ιλχάν Αχμέτ, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, τη διοίκηση του ΤΕΕ  Θράκης και με τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, καθώς και με εκπρόσωπους της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Ροδόπης και την ΕΛΜΕ Ροδόπης.
 
 

Συνεργασία για να βγει η χώρα από την κρίση 

Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιούν επισκέψεις και επαφές σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας που έχουν ονομάσει «Σχέδιο Ελλάδα», για να συνδιαμορφώσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους με βάση τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή, σημείωσε ο κ. Καρανικόλας.
 
Και αυτό γιατί πρώτιστος σκοπός και στόχος τους είναι να μπορέσουν να διαμορφώσουν μια πρόταση για την ανάπτυξη κάθε περιοχής ως το κλειδί να μπορέσει η χώρα να αλλάξει σελίδα, μετά την έξοδο από τη δανειακή σύμβαση στις 24 Αυγούστου.
 
«Θα ακούσουμε τα προβλήματα, τους πολίτες, τους φορείς ώστε να συνδιαμορφώσουμε το προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας» ανέφερε, το οποίο θεωρεί πως είναι απόλυτη αναγκαιότητα να ακούσει η κοινωνία.
 
Αυτό που ζήσαμε, στα οκτώ χρόνια των μνημονίων, είναι η εναλλαγή των προσώπων στην καρέκλα και στην εξουσία, σημείωσε ο ίδιος για να αντιτείνει πως «αν όμως οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, που επεξεργάστηκαν, διαχειρίστηκαν και εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές, είχαν στηρίξει και είχαν βάλει πλάτη το 2010, όχι στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά στη χώρα, προτάσσοντας το εθνικό πατριωτικό συμφέρον και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, τότε η χώρα και θα είχε βγει από την κρίση και τα μνημόνια, και θα βρισκόταν σε μια πολύ κατάσταση από ό,τι βρίσκεται σήμερα».
 
«Και η κοινωνία πλέον είναι έτοιμη, αλλά είναι και απολύτως απαραίτητο να πούμε την αλήθεια στους πολίτες» συμπλήρωσε ο κ. Καρανικόλας, επισημαίνοντας πως κάθε πολιτική δύναμη να καταθέσει το όραμά της, ιδιαίτερα σε αυτή την μεταμνημονιακή περίοδο, και να πουν στους πολίτες ποιο είναι το σχέδιο και το υλοποιήσιμο πρόγραμμά τους για να μπορέσουν να δώσουν μια άλλη προοπτική στη χώρα και τους πολίτες.
 
«Είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας. «Η πρόεδρος μας» συνέχισε «κ. Φώφη Γεννηματά κατέθεσε από τη ΔΕΘ τις συγκεκριμένες υλοποιήσιμες προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική πνοή στην διακυβέρνηση της χώρας» τις οποίες καταθέτουν στον Ελληνικό λαό, ζητώντας μια ισχυρή εντολή για να επιβάλλουν αυτό που τόσα έλειψε στη χώρα και δεν επιθυμούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την εθνική συνεννόηση, ώστε όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να συνεργαστούν ώστε να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
 
«Άλλωστε η χώρα δεν βγήκε από το μνημόνιο, αλλά μόνο από τη δανειακή σύμβαση, την ώρα που έχουν μείνει πίσω τα μέτρα λιτότητας και η βαριά επιτροπεία για πάρα πολλά χρόνια» τόνισε κλείνοντας. 

Αμφίδρομη επικοινωνία 

Δεν πρόκειται για μια παθητική διαδικασία, εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, αλλά μια ζωντανή διαδικασία αμφίδρομης επικοινωνίας τους με τον κόσμο, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, και πως ό,τι έχουν σχεδιάσει και ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα είναι ένα εφικτό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος, που πρέπει να γίνουν προκειμένου να πιάσουν τόσο οι θυσίες που έγιναν και να μην βρεθούμε στην ίδια θέση που βρεθήκαμε πριν από μερικά χρόνια.
 
Αυτό που προσπαθούν να κάνουν, χωρίς να ξεχνούν το παρελθόν, είναι να δώσουν απαντήσεις και λύσεις στα ζητήματα που έχουν μείνει, όσων σπρώχθηκαν κάτω από το χαλί και δεν έγιναν, τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, τις ευκαιρίες που χάθηκαν.
 
Οι προτάσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές, να είναι υλοποιήσιμες και να αποτελούν λύσεις για τα προβλήματα.
 
 

Έμπρακτο ενδιαφέρον για τη Θράκη 

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του Κινήματος Αλλαγής για την Θράκη θύμισε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος υπενθύμισε πως η επίσκεψη αυτή, όπως και του κ. Χριστοδουλάκη πριν από ένα μήνα, δεν έχουν στενό κομματικό χαρακτήρα, αλλά να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των Θρακιωτών, μιας και έχει επιδεινωθεί πολύ άσχημα κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Οι επισκέψεις είναι στοχευμένες, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για μια καλή και αποτελεσματική Δημόσια διοίκηση ιδίως στη Θράκη, στην οποία πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη, όπως και το Τεχνικό Επιμελητήριο, που πάντα συνέβαλε σε αυτή την κατεύθυνση με τις προτάσεις του.
 
Σημαντική δε είναι και η νομική θωράκιση της Θράκης, που περνά από Εφετείο Θράκης, για αυτό και το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο δικηγορικό σύλλογο στην Κομοτηνή.
 
«Πιστεύω πως το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο και έχει διαμορφώσει όλες εκείνες τις προτάσεις. Αν κληθούμε να επανέλθουμε με την εντολή του ελληνικού λαού στα πράγματα για τη διακυβέρνηση της χώρας μέσα στο πλαίσιο της Εθνικής ενότητας, θα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε αμέσως, έχοντας κάνει την σκληρή αυτοκριτική μας, χωρίς να χάσουμε χρόνο» σημείωσε.
 
Αυτό όμως πρέπει να γίνει μακριά από τον υπερσυντηριτισμό της ΝΔ, ο οποίος, όπως και η πόλωση, έχει φέρει τα χειρότερα αποτελέσματα, αλλά και μακριά από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει τα πράγματα να ρέουν με επιδόματα και χωρίς την ουσιαστική ανάπτυξη που έχει ανάγκη η Θράκη.
 
Όσες προτάσεις και απόψεις συγκεντρώσουν θα μεταφερθούν στην πρόεδρο κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία διατηρεί μεγάλο ενδιαφέρον για τη Θράκη, και θέλει να αποδώσει τα καλύτερα με την ευκαιρία που θα της δοθεί από τον ελληνικό λαό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.