Β. Ελευθεριαδου: «Η παιδεια μας ειναι το DNA μας»

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Το δικό της μήνυμα με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς έστειλε η κ. Βούλα Ελευθεριάδου, ιατρός και πολιτευτής της ΝΔ στο νομό Ροδόπης. Στο μήνυμά της αναφέρει:
 
«Η μεγαλύτερη επένδυση ενός έθνους είναι η επόμενη  γενιά του. Ο μεγαλύτερος πλούτος του; Η μόρφωση της!  
 
Όσο και να μιλούμε με οικονομικούς δείκτες στην καθημερινότητά μας παραβλέπουμε πολλές φορές την αξία που έχει η προετοιμασία του μέλλοντος μας, που δεν έχει σχέση με την ύλη αλλά το πνεύμα.
 
Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, γίνεται έντονα ανταγωνιστικός και απρόοπτος, οφείλουμε να οπλίσουμε τη νέα γενιά με όλα εκείνα τα εφόδια που κράτησαν τον Ελληνισμό ενωμένο, που του έδιναν ανεξάντλητη ώθηση να ξεπερνά τα εμπόδια και να μεγαλουργεί  ανά τους αιώνες. Είναι ηθική μας υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε στη νεολαία, το πραγματικό μας DNA, αυτό το οποίο μας κάνει ξεχωριστούς και αδίκως το ψάχνουμε στα γονίδια μας. Την παιδεία μας, αυτό είναι το DNA μας.
 
Σκοπός του εκπαιδευτικού μας συστήματος δεν πρέπει να είναι να διδάσκονται τα παιδιά το τι να σκέπτονται αλλά το πώς να σκέπτονται, το πνεύμα δεν καθοδηγείται αλλά αφήνεται ελεύθερο να εξερευνήσει και να ανακαλύψει νέα μονοπάτια. Ο γλωσσικός  μας πλούτος είναι θαυμαστός στα πέρατα του κόσμου, είναι η πάντα γεμάτη φαρέτρα μας που την παραδίδουμε στην επόμενη γενιά.
 
Δεν θέλω να αναφερθώ σε τετριμμένα  μεταξύ της  ποιότητας  του σχολείου που έχουμε  και αυτής που έπρεπε να έχουμε. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα παιδιά το αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο κακό, παρά ένα δώρο εμπλουτισμού των γνώσεων και απελευθέρωσης της σκέψης.
 
Στο χέρι μας  είναι τα αλλάξουμε όλα, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι, είτε ως γονιός είτε ως εκπαιδευτικός είτε ως δημόσιος φορέας.
 
Εύχομαι στα παιδιά καλή σχολική χρονιά, γεμάτη δημιουργία, επιτυχίες και χαρές.
Καλό κουράγιο στους καθηγητές που παρά τις αντιξοότητες, εκπληρώνουν με επιτυχία ένα τεράστιο έργο.
 
Τέλος θέλω να ευχηθώ στους  γονείς, τους αφανείς ήρωες αυτού του αγώνα, ο Θεός να είναι μαζί τους, γιατί παρά τα κελεύσματα των καιρών, η παιδεία, η θρησκεία και η οικογένεια κράτησαν αυτόν το τόπο ενωμένο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.