Παιδια χωρις οικογενεια

Της έκδοσης

Κάτι συμβαίνει με την τοπική κοινωνία, που αφορά, κυρίως, στον ατομικισμό μας. Αυτόν τον τυφλό ατομικισμό που δεν βλέπει τίποτε άλλο, εκτός του εαυτού μας και του κλειστού οικογενειακού περίγυρου, αν βέβαια βλέπει και σ’ αυτόν. Έτσι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει πολλές ευχαριστίες να αποτείνουμε ως κοινωνία στην κυρία εκείνη/ ή τον κύριο εκείνο που παρατήρησε ότι ένα έμβιο όν και, το σημαντικότερο, ένα παιδάκι διανυκτέρευσε στην πλατεία. Και μάλιστα, ένα παιδάκι Ρομά, απ’ αυτά που ο συνήθης μικροαστισμός μας αποδιώχνει ως ενοχλητικά όντα.
 
Το όνομα της κυρίας ή του κυρίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά με ή χωρίς δημοσιότητα ο συμπολίτης μας αυτός υπενθύμισε ότι καλό είναι να κοιτάζουμε γύρω μας και να βλέπουμε… Να βλέπουμε την ανημποριά, την φτώχεια, την αδυναμία, την κακοποίηση, τη βία, τη δυστυχία, ναι, και να έχουμε θέση.
 
Γιατί μόνον αν έχουμε θέση ένα παιδί ενδεχομένως θα γλιτώσει τη φρίκη και την κακοποίηση με ένα «σιδερένιο» είδος μασιάς. Ένα παιδί δεν θα ζει καθημερινά το φόβο, δεν θα μένει νηστικό, δεν θα εξαναγκάζεται να ζητιανεύει.
 
Ένα παιδί από το Αλάν Κογιού και πάλι, όπου την τελευταία φορά που το επισκεφθήκαμε, με αφορμή τη δολοφονία του εφτάχρονου, μας είχαν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις  ότι οι κοινωνικές   υπηρεσίες της πόλης είναι παρούσες εκεί και έχουν γνώση.
 
Τίποτε όμως ποτέ δεν θα είναι αρκετό, όσες διαβεβαιώσεις και αν  υπάρχουν, αν πρώτα αποσείοντας τα δαρβινικά μας κοινωνικά σύνδρομα, δεν επιδείξουμε πρώτοι οι πολίτες τη δέουσα προσοχή.
 
Πρώτοι εμείς οι πολίτες, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης, όπου τίποτα σχεδόν στη χώρα, πέρα από την ανάπτυξη της επικοινωνίας δεν λειτουργεί.
 
Γιατί, αν λειτουργούσε ο οικισμός του Αλάν Κογιού, δεν θα απαιτούσε επιπλέον  διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα μιας ακόμη δεκαετίας γραφειοκρατικών πράξεων για να μετεγκατασταθεί, όπως σε τελευταία επικοινωνία μαζί της μετέφερε στην κοινωνία της Κομοτηνής, η αξιέραστη κ. Φωτίου!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.