Περασμα απο τη Ροδοπη για τον υπερμαραθωνοδρομο Στεργιο Αραπογλου

Ένας σύγχρονος Φειδιππίδης - Φιλοδοξεί να διατρέξει τη διαδρομή από το Ορμένιο ως την άκρη της Λακωνίας σε 23 ημέρες

Από την Ροδόπη πέρασε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ο μαραθωνοδρόμος Στέργιος Αράπογλου, ο οποίος υλοποιεί το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα στην Ελλάδα.
 
Ο σπουδαίος αθλητής εμπνευσμένος από το όραμα του δρομέα υπεραποστάσεων Τάκη Σκουλή, που έχει χαρίσει μοναδικές διακρίσεις στη χώρα μας, ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου από το Ορμένιο του Νομού Έβρου για να διανύσει μία διαδρομή συνολικού μήκους περίπου 1400 km σε μόλις 23 ημέρες.
 

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Ακρωτήριο Ταίναρον του Νομού Λακωνίας, καθιστώντας τον Στέργιο Αράπογλου τον πρώτο αθλητή που τρέχει από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδος μεταφέροντας σε όλη τη χώρα το μήνυμα του «καθαρού αθλητισμού».
 
Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Αράπογλου θα κινηθεί μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού και παράδρομων από άσφαλτο, σε χωματόδρομους και ορεινούς όγκους σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Η σύλληψη και ο σχεδιασμός της ανήκουν στον Τάκη Σκουλή, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε να την διατρέξει στις 29 Μαΐου 1995, διασχίζοντας 300 περίπου km πριν σταματήσει την προσπάθειά του λίγο έξω από τη Χρυσούπολη του Νομού Καβάλας.
 

Ο κ. Αράπογλου ξεκίνησε την τέταρτη ημέρα της διαδρομής του από τις Σάπες, όπου είχε σταματήσει την Τετάρτη, και συνέχισε από την παλιά Εθνική οδό, πριν παρακάμψει την πόλη της Κομοτηνής μέσω των παραδρόμων και συνεχίσει την πορεία του στη Ροδόπη, με μια στάση στην Παραδημή.
 
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τη Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THE GAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ. Η Χ.Α.Ν.Θ. φρόντισε για την ένδυση και υπόδηση του δρομέα όπως και για την διάθεση του αυτοκινήτου που θα ακολουθεί τον αθλητή σε όλη την διαδρομή των 1.400 χιλιομέτρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.