Μεταξυ σφυρας και ακμονος πολιτικως περιπλεγμενοι

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Από το καλό στο καλύτερο η ζωή μας ως πολιτών!!! Παρακολουθήσαμε έτσι με προσοχή, ως οφείλαμε ως δημοσιολογούντες, την ομιλία αλλά και τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, και το ίδιο πράξαμε και με την ομιλία και τη συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
 
Και φυσικά για μια ακόμη φορά εξεπλάγημεν. Για τις αλλαγές στη νοηματοδότηση των λέξεων και τις αλληλοεπιχωρήσεις εννοιών από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο.
 
Πολύ εντυπωσιαστήκαμε έτσι που ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε άνοιγμα και προς την επίζηλη κεντροαριστερά και πολύ περισσότερο που αναφέρθηκε στον Κώστα Αξελό, εμφανιζόμενος και ως προοδευτικός διανοούμενος.
 
Πολύ επίσης μας άρεσε η επισήμανσή του για μια παγιωμένη, από την αριστερή παράταξη, πίστη ότι κάθε εργαζόμενος είναι καλός και κάθε αφεντικό κακό, γεγονός που δεν ευσταθεί και αυτό είναι μια αυτονόητη αλήθεια σ’ όλον τον πεπολιτισμένο κόσμο, πλην της χώρας μας, όπου το επιχειρείν παρουσιάζεται πάντοτε δαιμονοποιημένο και κατά την αγέραστη ρήση του ΚΚΕ «νόμος πάντοτε είναι το δίκιο του εργάτη»!
 
Αν είναι δυνατόν ποτέ, όλοι οι εργάτες κι όλοι οι εργαζόμενοι, ακόμη και οι αργόσχολοι και οι κοπανατζήδες και οι διαρκώς στασιάζοντες καθήμενοι, να δικαιώνονται απλά και μόνον εκ της θέσεώς τους, ως ανήκοντες στους εργαζόμενους.
 
Όπως και δεν είναι συλλήβδην όλοι οι επιχειρηματίες «λαμόγια», διαστροφικοί» και «δράκουλες» που πίνουν το «αίμα» του εργαζόμενου λαού με το «καλαμάκι».
 
Για τον απλούστερο των λόγων, ότι όπως καλοί και κακοί, από ηθικής απόψεως, υπάρχουν παντού και σε κάθε κοινωνική τάξη, και στον επιχειρηματικό τομέα υπάρχουν καλοί και κακοί κάτοχοι των μέσων παραγωγής, κοινώς επιχειρηματίες ή κεφαλαιούχοι.
 
Καταλήγοντας, ό,τι έχουμε να πούμε είναι ότι κι εφέτος με τα πολιτικά της ΔΕΘ, ευτυχώς για το 2018 ουσιαστικά τελειώσαμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παρακολουθήσουμε τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων και, ιδιαίτερα, την κ. Φώφη Γεννηματά, αν και όπως αρκετοί πολιτικοί αναλυτές επεσήμαναν «διπολικό» φαίνεται ν’ αποβαίνει το πολιτικό, προεκλογικό, της χώρας σκηνικό!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.