Σε θετικο δρομο τα δικτυα φυσικου αεριου στην ΑΜΘ

Συνάντηση Τσαλικίδη με στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου στην 83η ΔΕΘ

Την καλή πορεία στην οποία βρίσκεται το θέμα της ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της περιοχής μας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
 
Ο κ. Τσαλικίδης κατά την παρουσία του σε αυτή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει για τις προοπτικές της περιοχής με φορείς και σημαντικές προσωπικότητες που ήταν προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι.
 
Μια από αυτές τις συναντήσεις ήταν με τους εκπροσώπους της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. και συγκεκριμένα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο, καθώς και τον Διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου, κ. Διονυσόπουλο και τον Διευθυντή Λειτουργίας κ. Ρίζο με τους οποίους είχε την δυνατότητα να συζητήσει για την έναρξη του έργου καθώς και τελευταίες λεπτομέρειες που χρειάστηκαν σε συνεννόηση με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας πριν την δημοπράτηση και έναρξη του.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το πλάνο επέκτασης του δικτύου της ΔΕΔΑ, προβλέπει την ανάπτυξη των υποδομών διανομής για τη τροφοδοσία κτιρίων σε 18 πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης και για 6 ακόμη πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας.
 
Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πνοής για την περιοχή μας, το οποίο αποτελεί από τα πιο σημαντικά και πρώτα σε προτεραιότητα έργα της περιφέρειας ΑΜΘ, για αυτό και ελπίζει πως θα επισπευστεί ώστε να υπάρχουν εξελίξεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.
 
Και αυτό γιατί με την εξέλιξη αυτή χιλιάδες νοικοκυριά και εμπορικές επιχειρήσεις θα πάρουν οικονομική ανάσα και ώθηση για τα επόμενα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.