«Σιγα μην φοβηθω»

Της έκδοσης

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, 18 Σεπτεμβρίου του 2018, από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γνωστού αλλιώς και ως Killah p, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.
 
Πέντε χρόνια απουσίας του Παύλου Φύσσα, ο οποίος με τον θάνατό του έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην χώρα μας και ένωσε χιλιάδες ανθρώπους που επιμένουν να αντιμάχονται το σκοτάδι και τη μισαλλοδοξία.
 
Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου ένωσε ξανά χιλιάδες ανθρώπους ανά την Ελλάδα, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους συμμετέχοντας στις αντιφασιστικές πορείες, πορείες μνήμης του μεγαλύτερου «κληροδοτήματος» του Παύλου σε όλους μας, ήτοι την αντίσταση απέναντι στο «τέρας» του φασισμού.
 
Η επέτειος όμως της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρίσκει ακόμα την Χρυσή Αυγή ως αυτοαποκαλούμενο πολιτικό κόμμα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, ψηφοφόρους που ακόμα και σήμερα δηλώνουν έτοιμοι να ανανεώσουν στις κάλπες την ψήφο «εμπιστοσύνης»(;) τους προς αυτήν και μία δίκη, η οποία βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει με τις ευθύνες της τεράστιας καθυστέρησης να «διαμοιράζονται» δια ανακοινώσεων και μία οικογένεια – στα πρόσωπα της οποίας  καθρεφτίζεται μία ολόκληρη κοινωνία – να αναμένει τη δικαίωση και από πλευράς της δικαιοσύνης.
 
Επέτειος πέντε χρόνων με πορείες  μνήμης σε όλη τη χώρα και τους γονείς του Παύλου «μπροστάρηδες» στην μεγάλη πορεία που διοργανώθηκε στον Πειραιά και πίσω τους ένα «ποτάμι» στην κυριολεξία ανθρώπων και κεντρικό σύνθημα «Σιγά μην φοβηθώ».
 
Πολύτιμη παρακαταθήκη και σπουδαίο στοίχημα για μία Ελλάδα που συνεχίζει να ανέχεται ναζιστικά μορφώματα τύπου Χρυσή Αυγή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.