Η Ξανθια: Η μεταφραση των εξαγγελιων του Τσιπρα και η εκτιμηση στον Γιωργο Πετριδη

Καλησπέρα καλησπέρα,
 
Το γεγονός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των εγκαινίων και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού το πρώτο Σαββατοκύριακο και του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το δεύτερο Σαββατοκύριακο με άφηνε πάντα παγερά αδιάφορη.
 
Το μόνο που με απασχολούσε πριν τη ΔΕΘ και την Agrotica ήταν πώς θα γίνει να μπούμε με τις φίλες μου κάπου, να δουλέψουμε για να βγάλουμε κάνα καλό μεροκάματο.
 
Πριν με ρωτήσετε… ναι, ναι έπεφτε μέσα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου αντίστοιχα, αλλά όταν είσαι νέος καταφέρνεις και πετυχαίνεις τα πάντα. Κάπως έπρεπε να βγούνε τα παραπάνω γούστα τα οποία θέλαμε και δεν είχε καμία υποχρέωση ο μεροκαματιάρης πατέρας να τα επωμιστεί.
 
Έτσι λοιπόν, και αυτή την φορά στα περιβόητα αστυνομοκρατούμενα και γεμάτα κώλους συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ─ούτε στο gay pride δεν είχαμε την χαρά να το ζήσουμε αυτό─ δεν άνοιξα τηλεόραση για να παρακολουθήσω τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αντιστοίχως τη συνέντευξή του.
 
Μία ενόχληση την είχα όμως που σε συνδυασμό με το ότι δεν κοιμάμαι καλά τις τελευταίες ημέρες και σκέφτομαι συνέχεια την αποτυχημένη, γεμάτη μοναξιά ζωή μου και φυσικά τον πρώην μου, είπα να περάσω τον χρόνο μου εποικοδομητικά.  
 
Σερφάροντας λοιπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσεχα το «#ΕπόμενηΗμέρα» για τον πρωθυπουργό ειδικότερα και την κυβέρνηση γενικότερα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως στην σχέση το πρόβλημα ήταν πάντα η επόμενη ημέρα. Χαρακτηριστικό για να καταλάβετε ότι ο έρωτάς μου, μου τραγουδούσε επί καθημερινής βάσεως το «κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός(ΝΑΙ δεξιός είναι)» και εγώ η χαροκαμένη έκανα υπομονή, τα ξεχνούσα όλα και περίμενα την «#ΕπόμενηΗμέρα». Τζίφος.
 
Και κάπου εκεί κατάλαβα γιατί δεν συμπαθώ τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μου θυμίζουν τον πρώην μου! Όλο υποσχέσεις, εξαγγελίες και όνειρα… και όλο με το «καναρίνι»  ─κάντε την σύνδεση εσείς γιατί η εκδότρια μαλώνει─ στο χέρι έμενα, όπως και εσείς αγαπημένοι συμπολίτες μου!
 
Έχουν το ίδιο χούι με τον πρώην. Λένε κάτι και εννοούν κάτι άλλο. Για παράδειγμα τον πρώτο καιρό της σχέσης μας είχα αποφασίσει να φύγω διακοπές μόνη μου και ο ερωτάς μου, που προφανώς είχε θιχτεί, με έβαλε να του υποσχεθώ πως θα πάρω λίγες μέρες άδεια για να πάμε κάπου και να γιορτάσουμε τον έρωτά μας μαζί. Τρία χρόνια τις περίμενα που λέτε αυτές τις διακοπές, φίλες και φίλοι και κρατούσα και μέρες άδειας, τις οποίες βεβαίως πήρα μαζί με το χαρτάκι της απόλυσής μου το φετινό καλοκαίρι.
 
Τα ίδια δεν σας λέει και ο Αλέξης;;;;
 
Βρίσκομαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να αποκωδικοποιήσω τις εξαγγελίες της Πρωθυπουργάρας μας, καθώς τρία χρόνια γέμιζα και εγώ την καρδιά μου υποσχέσεις!
 
Συνοπτικά λοιπόν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού σε «μετάφραση» Ξανθιάς που είναι και η πραγματικότητα έχουν ως εξής: 

  • Καταβολή αναδρομικών 1 δισ. ευρώ σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς.

Εξήγηση: Μάγκες λυπάμαι αλλά ο Καμένος μου τα έχει πρήξει και δεν μπορώ άλλο να με ντύνει μαυροσκούφη και να τρέχουμε σε κάθε άσκηση του στρατού. Τον έβαλα να μου υποσχεθεί πως δεν θα με ξαναντύσει και θα τους δώσω αναδρομικά. Όσον αφορά στους πανεπιστημιακούς… οι δικοί μου οι μαλάκες μέχρι και τα λατινικά τους κόβουν… επομένως κάτι πρέπει να κάνω.
Για τους δικαστικούς δεν νομίζω πως έχετε απορία … είδατε τι έπαθε ο Άκης. Δεν αντέχω να με χωρίσει η Περιστέρα. 

  • Νομοθέτηση, μέχρι το τέλος του έτους, σταδιακής μείωσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία μεσοσταθμικά θα είναι 30%, ενώ για 1,2 εκατ. μικρές περιουσίες θα φτάσει το 50%. Η μείωση θα γίνει σε δύο φάσεις, η πρώτη από 1/1/2019 και η δεύτερη από 1/1/2020. Ταυτόχρονα θα αλλάξει η δομή του φόρου, με ελάφρυνση της «λαϊκής κατοικίας», και περισσότερο φόρο για την μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Εξήγηση: «Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», όπως λέει και ο σοφός λαός. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε με τον Ευκλείδη, ως γνήσιοι αριστεροί, είναι πως θα ξεχωρίσουμε την λαική κατοικία από την πολυτελή. Γιατί και τα αυθαίρετα στο Μάτι λαϊκές κατοικίες ήταν και δες τι έγινε μην ματιάζουμε και τα υπόλοιπα και έχουμε τα ίδια. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ακόμα μια φορά πως ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός και άδικος φόρος 

  • Μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2019 για τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ. Η μείωση θα φτάσει το 35% και θα γίνει με μείωση του συντελεστή για την κύρια σύνταξη σε 13,3% από 20% που είναι σήμερα. Αντίστοιχη μείωση 35% θα γίνει και για ους αγρότες. 

Εξήγηση: Σας βάζω ακόμα λίγα νούμερα στην φορολογία σας, για να εξασκηθείτε στα μαθηματικά. Ήρθε η Νοτοπούλου και μου είπε: «Αλέξη δεν βγαίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες κάτι πρέπει να κάνεις». «Ό,τι θέλει το κορίτσι μου. Ευκλείδη βγάλε κάτι μειώσεις» απάντησα εγώ εξηγώντας πως είναι και αυτός ένας τρόπος να ενθαρρύνουμε τους επαγγελματίες που έχουν εισόδημα κάτω από 7000 ευρώ να δουλέψουν λίγο παραπάνω. 

  • Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων σε βάθος τετραετίας, αρχής γενομένης από 1/1/2019, κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25%.

Εξήγηση: Σε βάθος χρόνου όλα θα γίνουν. Λίγο υπομονή θέλει ρε παιδιά και όλα θα φτιάξουν. Τον πρώτο χρόνο 1% κάτω, το δεύτερο θα μείνει σταθερό γιατί πρέπει να εξετάσουμε κάτι δείκτες. Τον τρίτο χρόνο 2% και βλέπουμε. Μην αρχίσετε τώρα σαν τη Δημητρούλα «Αλέξη πότε θα πέσει ο ΦΠΑ τέσσερις μονάδες για να γίνω και εγώ μάνα;».  Έχουμε ακόμα… υπομονή. 

  • Εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με ποσά από 70 έως 200 ευρώ τον μήνα με εισοδηματικά κριτήρια για 300.000 οικογένειες.

Εξήγηση: Παιδιά θα νοικιάσουμε νέο σπίτι με την Περιστέρα καθότι τα παιδιά μεγαλώνουν και θέλουμε ακόμα ένα δωμάτιο να βλέπουμε το Narcos σε μεγάλη οθόνη.

  • Τρεις χιλιάδες  προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Εξήγηση: Θα κρατήσουμε όλο τον κόσμο τον οποίο δούλευε (με την πραγματική έννοια της δουλείας) στο πρόγραμμα αυτό και θα προσλάβουμε και άλλους για να μεγαλώσει το έργο του. Γιατί πάνω από όλα είμαστε αριστεροί και καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την μη άρτια λειτουργία του προγράμματος. Τώρα πότε θα πληρωθούν, τι είδους θα είναι οι συμβάσεις τους, αν θα ζούνε οι άνθρωποι με τον τρόμο τι θα γίνει με τις δουλειές κάθε τρίμηνο… αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν είναι της παρούσης. 

  • Κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος για συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και ανενεργές επιχειρήσεις, από 1/1/2019.

Εξήγηση: Πολλά παιδιά από το κόμμα, επειδή εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει πως ρουσφετικές προσλήψεις δεν κάνουμε, πήγανε μωρέ και φτιάξανε κάτι συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ για να διοργανώνουν event και διαδηλώσεις, αλλά βαρέθηκαν, κάποιοι εξ αυτών φύγανε με την Ζωή για τον Γιάνη και τώρα προσπαθώ να μας φέρω και πάλι κοντά. 

  • Επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για νέους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, έως 25 ετών, σε βάθος διετίας.

Εξήγηση: Είναι ξεκάθαρο πως για εμάς ισχύει όπως λέγανε οι παλιοί αριστεροί το «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Για αυτό και εμείς θα γλυκάνουμε τους εργοδότες και θα τους επιχορηγήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές σας, να ηρεμήσουν λίγο και αυτοί και μετά από κανα δυο χρόνια να μπορέσουν να σας αυξήσουν το μισθό. 

  • Αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ, από 1/1/21 μείωση κατά δύο μονάδες του μεγάλου συντελεστή, από 24% σε 22% και του μικρού από 13% σε 12%

Εξήγηση: Ρε παιδιά κουράστηκα. Πτώμα είμαι. Σκεφτείτε και εμένα εδώ όλη την ημέρα σαν το μαλάκα όρθιο και αφού με έχει πρήξει ο Ευκλείδης όλη μέρα να μάθω τα νούμερα σωστά. Αυτό που είπα. Μειώσεις. Αυτό αρκεί.
 
Κάπως έτσι,  τελείωνε πάντα και η δική μας συζήτηση με τον έρωτα όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε ένα πρόβλημα, να δώσουμε ο ένας στον άλλον υποσχέσεις αιώνιας αγάπης και ευτυχίας και να ζητήσουμε «λίγο υπομονή ακόμα».
 
Συμπέρασμα;
Τα είπε αυτός, ξεσπάθωσε, αισθάνθηκε και πολύ μάγκας που τα είπε και όλα σωστά και με το χέρι στην τσέπη και κοιμήθηκε. Κοιμηθείτε και εσείς, δείτε ένα ωραίο όνειρο και ξεχάστε ό,τι είπε γιατί αύριο ξεκινάει μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Και δεν ξέρω για εσάς, εμένα όμως ο οργανισμός μου δεν αντέχει άλλες απογοητεύσεις… ακόμα τον περιμένω να γυρίσει.
 
Καληνύχτα…
 
Υ.Γ.: Γιώργο (aka. Πετρίδη) θέλεις να δώσεις σε εμένα το χρίσμα να χαμογελάσει το χειλάκι μου…; Και τα προσόντα τα έχω και το όνομά σου το γνωρίζω και θα το αναφέρω όπου σταθώ και όπου βρεθώ –αν και πλέον θα το λέω ως δείγμα τιμής στον μέντορά μου (εσένα δηλαδή) που με έβαλε στην πολιτική. Γιατί Γιώργο μου σε θέλω δίπλα μου μέντορα, γιατί όταν τα χάνω τα κάνω σκατά σαν τον Αλέξη. Και ξέρεις είμαι παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ, θα είναι εύκολο το mentoring. Και εγώ ό,τι θέλεις εσύ!!!
 
Με βαθύτατη εκτίμηση, κυρίως στον Γιώργο Πετρίδη (εεεεε Γιώργο;!!) και φυσικά σε όλους εσάς… τους αυριανούς μου ψηφοφόρους!
 

Η Ξανθιά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.