Εχει ψωμι η υποθεση

Απαρατήρητα

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτική η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ για τα ακίνητα που παραχωρούνται από τη Ροδόπη στο λεγόμενο «Υπερταμείο». Και σε εύστοχη χρονική συγκυρία που κυριαρχούσε στην επικαιρότητα η είδηση ότι στον κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ περιλαμβάνονται ακόμη και μνημεία
 
Πάντως κυβερνητικοί κύκλοι σπεύδουν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις επισημαίνοντας πως τα στοιχεία των ακινήτων του δημοσίου, που μεταφέρονται στο Υπερταμείο, λαμβάνονται από τις διαθέσιμες βάσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου και του Κτηματολογίου. Όμως η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης δεν σημαίνει αυτομάτως την μεταφορά των ακινήτων αυτών από το δημόσιο στην ΕΤΑΔ/ΕΕΣΥΠ. Θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι απαραίτητοι έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι τα προς μεταβίβαση ακίνητα  είναι σύμφωνα με το νόμο δεκτικά μεταβίβασης.
 
Ακόμη κι αν είναι έτσι βέβαια τούτο δεν αναιρεί τις ενστάσεις που εκφράζονται για πλήρη απουσία διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες ή τουλάχιστον ενημέρωσής τους. Αφού ας μην ξεχνάμε ότι συχνά τέτοιου είδους ακίνητη περιουσία του Δημοσίου συχνά αξιοποιείται ή διεκδικείται προς αξιοποίηση από τοπικούς φορείς ή και ιδιώτες.
 
Το μόνο σίγουρό είναι ότι έχει «ψωμί» η υπόθεση και βέβαια έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η απάντηση του υπουργού. Τ.Ο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.