Ο προεδρος της ΝΟΔΕ Ροδοπης Γιαννης Βεζυργιαννιδης κανει τον απολογισμο της παρουσιας του Κ. Μητσοτακη στην ΔΕΘ

«Το σημαντικό στις εξαγγελίες είναι αν θα εφαρμοστούν και θα υπάρχει η διάθεση, το όραμα και η ομάδα για να τις κάνει πράξη»

Στον απόηχο των εξαγγελιών του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, για το πρόγραμμα με το οποίο η ΝΔ θα κατέλθει στις επερχόμενες κάλπες των εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης κάνει τον δικό του απολογισμό.
 
Ο ίδιος βρέθηκε  στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με άλλα στελέχη της ΝΟΔΕ Ροδόπης, παρακολούθησε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη διοργάνωση αυτή καθ’ αυτή της φετινής ΔΕΘ αλλά και τα όσα ακολούθησαν σε επίπεδο σχολίων αυτής και καταθέτει σήμερα τη δική του άποψη.
 
Προτάσσοντας στην ανάγκη ενότητας παρά τις όποιες «ιδεολογικές διαφορές» για τις οποίες όπως επισημαίνει «θα υπάρξει χρόνος» μετά όμως το βασικό διακύβευμα της ΝΔ, ήτοι την  υλοποίηση των εξαγγελθέντων.
 
Ο λόγος στον ίδιο…
 
ΠτΘ: κ. Βερζυργιαννίδη ακούσαμε τα όσα εξήγγειλε δια του βήματος της ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα ωστόσο υπήρχαν αντιδράσεις ιδιαίτερα για το οικονομικό πρόγραμμα, χαρακτηριστική των οποίων είναι η τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου από το ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ζήτησε μεγαλύτερη σαφήνεια. Σε εσάς ήταν ή όχι σαφή τα όσα είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Γ.Β.:
Αυτό που είχε τονίσει ο πρόεδρος, είναι πως ό,τι θα εξαγγείλει θα είναι κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο. Σ' αυτό το κομμάτι θεωρώ ότι έχει αναλυθεί το κόστος που είναι 6 δισ. σε ένα βάθος τετραετίας. Το σημαντικό όμως σε αυτές τις εξαγγελίες, δεν είναι το τι θα πει κάποιος, αλλά αν θα εφαρμοστεί και αν έχει τη διάθεση, το όραμα, τον στόχο και την ομάδα για να εφαρμόσουν αυτά που θα εξαγγείλει. Να μην γυρίσουμε στο παρελθόν στο τι έχουμε ακούσει κατά καιρούς, είτε από πρωθυπουργούς, είτε από υποψήφιους πρωθυπουργούς, είτε από αρχηγούς άλλων κομμάτων, για το τι θα γίνει. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει. Θέλουμε πράξεις και θέλουμε πράγματα τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο και αποτέλεσμα. 

«Το όραμα της ΝΔ να φτιάξουμε τη χώρα μας μαζί, ενωμένοι όλοι οι Έλληνες» 

ΠτΘ: Εσείς δώσατε το «παρών», μαζί και με άλλα τοπικά στελέχη της ΝΔ. Πώς είδατε το γενικότερο κλίμα;
Γ.Β.:
Ήμουν στην έκθεση από το πρωί του Σαββάτου και κάναμε επισκέψεις την επόμενη μέρα με στελέχη της ΝΟΔΕ στα περίπτερα της περιφέρειας και τις επιχειρήσεις που ήταν από τη Ροδόπη. Η συμμετοχή ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί ο κόσμος θέλει να ακούσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς έχουμε μπει ατύπως σε προεκλογική περίοδο. Θεωρώ ότι υπάρχει μια αισιοδοξία, αλλά το βασικό είναι ότι υπάρχει διάθεση για προσφορά και διάθεση ώστε την επόμενη μέρα να φτιάξουμε τις καλύτερες συνθήκες για τη χώρα μας. Άλλωστε αυτό ήταν και το κεντρικό σύνθημα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Μπορούμε να φτιάξουμε τη χώρα μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες έτσι ώστε οι νέοι να μην φεύγουν στο εξωτερικό, μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι να φτιάξουμε μια καλύτερη μέρα για τη χώρα μας. Πέρα από τις εξαγγελίες αυτή θεωρώ ότι ήταν και η διαφορά ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός καλλιεργεί- και θεωρώ και στο επόμενο διάστημα και σε εντονότερο βαθμό- ένα διχαστικό κλίμα. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική. Εμείς θέλουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες μαζί να φτιάξουμε τη χώρα μας. Αυτό είναι το σχέδιο και αυτό είναι το όραμα για την επόμενη μέρα. 

«Η καθημερινότητα του πολίτη είναι η ίδια, είτε είναι κεντροαριστερός, είτε κεντροδεξιός» 

ΠτΘ: Εντυπωσίασε περισσότερο όλων το άνοιγμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στον κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Αυτό σας βρίσκει σύμφωνο ή όχι; Είναι αυτό κάτι επιτεύξιμο;
Γ.Β.:
Το να συζητάμε για συμφωνίες μετεκλογικά είναι κάτι άκαιρο. Δεν ξέρουμε ούτε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι θα δώσει μεγάλη σημασία στην αξιοκρατία και στην αριστεία. Θεωρώ ότι αυτό ξεπερνάει τις «ιδεολογικές διαφορές». Σαφέστατα υπάρχουν διαφορές. Σαφέστατα υπάρχει ιδεολογική διαφορά στο πώς ένας κεντροδεξιός ή δεξιός βλέπει τα πράγματα από έναν κεντροαριστερό, αλλά έχουμε το χρόνο να διαφωνήσουμε. Πρέπει όμως πρώτα να συμφωνήσουμε και αυτό είναι το λάθος που έχουμε κάνει στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ας συμφωνήσουμε στα βασικά πράγματα, ας κάνουμε πράγματα και έχουμε καιρό μετά να διαφωνήσουμε ιδεολογικά. Δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο αυτή τη  στιγμή οι ιδεολογικές μας διαφορές. Ο κόσμος θέλει αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική να παράγουν έργο, να έχουν αποτέλεσμα, και σε δεύτερη μοίρα μπαίνουν οι ιδεολογικές διαφορές. Πρέπει λοιπόν να προτάξουμε τα σημεία που συμφωνούμε, να φτιάξουμε πράγματα, να παράγουμε πολιτική, και μετά θα έχουμε και καιρό να διαφωνήσουμε ιδεολογικά. Η καθημερινότητα του πολίτη είναι η ίδια, είτε είναι κεντροαριστερός είτε κεντροδεξιός, κι αυτό θεωρώ ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει τονίσει σε κάθε τόνο. Την επόμενη μέρα, όταν θα είναι κυβέρνηση και θα προΐσταται ως πρωθυπουργός, θα δείτε ότι θα το εφαρμόσει στην πράξη. 

«Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μπαίνει σε κριτική» 

ΠτΘ: Σε διάφορα ΜΜΕ αναφέρεται ότι ο κερδισμένος της φετινής ΔΕΘ ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, καθότι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ, και από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σας βρίσκει σύμφωνο αυτό;
Γ.Β.:
Θεωρώ ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μπαίνει σε κριτική και δεν νομίζω ότι είναι κερδισμένος ή χαμένος. Ο Προκόπης Παυλόπουλος εκπροσωπεί άξια τη χώρα μας στο εξωτερικό, έχει τον ρόλο που του παρέχει το Σύνταγμα, και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά αν είναι κερδισμένος ή χαμένος από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση. 

«Θα υπάρχει ενεργή συμμετοχή της ΝΔ και στην τοπική αυτοδιοίκηση με καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες εκλογές» 

ΠτΘ: Βρισκόμαστε σε μια άτυπη τουλάχιστον προεκλογική περίοδο. Σε επίπεδο Ροδόπης πώς κινούνται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την προετοιμασία τους;
Γ.Β.:
Υπάρχει κινητικότητα, υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχουν εργασίες. Κάτι ανακοινώσιμο δεν υπάρχει, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα υπάρχει ενεργή συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες εκλογές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.