Η Αλεξανδρουπολιτισσα Κικη Τσακαλδημη στο TEDx Lesvos

Απαρατήρητα

Η ορειβάτισσα, κ. Κική Τσακαλδήμη από την Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στην πρόσφατη διοργάνωση του TEDx Lesvos με θέμα «Daring».
 
Τα όσα μας έκανε να αναρωτηθούμε παρακολουθώντας την ομιλία της ήταν πολλά. Πού βρίσκονται τα όριά μας; Πως μοιάζει ο κίνδυνος όταν τον παρακάμπτεις; Πώς είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου; Τι συναντάς όταν διεκδικείς τα δικαιώματά σου; Πόσο θάρρος θέλει η αλήθεια σου; Γίνεται το εμπόδιο σκαλοπάτι;
 
Η ίδια μας προέτρεψε να ακούσουμε την ψυχή μας, να βρούμε το όνειρο μας και να τολμήσουμε να το πραγματοποιήσουμε. «Ο δάσκαλος έρχεται όταν ο μαθητής είναι έτοιμος. Εγώ το 2014 ήμουν έτοιμη και παρακολουθώντας μια ομιλία TEDx άλλαξε όλη μου η ζωή. Εσείς… πως νοιώθετε?», φαίνεται να λέει χαρακτηριστικά σε ένα απόσπασμα.
 
Είναι δύσκολη η διαδρομή από την καθημερινότητα και την ρουτίνα μέχρι τα θέλω της ψυχής και το κυνήγι ενός ονείρου… είναι όμως και πολύ όμορφη, ιδιαίτερα όταν κοιτάς τον κόσμο από τις ψηλότερες κορυφές του. Γι’ αυτό πριν χρόνια δημιούργησε το ορειβατικό πρότζεκτ «Higher than Everest» θέτοντας ως στόχο την ανάβαση στις επτά ψηλότερες κορυφές των επτά ηπείρων καθώς και την διάσχιση του Βόρειου και Νότιου Πόλου με τα πόδια.
 
Και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει, αφού πρόσφατα επέστρεψε από το ταξίδι της στην Αφρική, όπου άγγιξε την υψηλότερή της κορυφή, το Κιλιμάντζαρο. Εμείς της ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει με την ίδια δύναμη, φτάνοντας κάθε μέρα ακόμα πιο ψηλά. Χ.Κ.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.