Δυναμικο Οκτωβριο ετοιμαζει ο Συλλογος Καρκινοπαθων Ροδοπης «Δυναμη Ψυχης»

Θα ξεκινήσει συγκέντρωση μαλλιών σε συνεργασία με το Σύλλογο Κομμωτών- Κουρέων για να δημιουργήσει περούκες για τα άπορα ή ανασφάλιστα μέλη του

Μια χρονιά γεμάτη δράσεις ξεκινά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», που πραγματοποίησε αγιασμό το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του.
 
Ο σύλλογος ετοιμάζει πολλές δράσεις για τον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ενώ συνεχίζει και φέτος τις ομάδες που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, ελπίζοντας να προσθέσει και άλλες.
 
Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα για την ψυχολογική υποστήριξη μελών που το έχουν ανάγκη, ενώ θα συγκεντρώσει σε συνεργασία με το σωματείο Κομμωτών -Κουρέων μαλλιά για να δημιουργήσει περούκες για τα μέλη του συλλόγου. 

Σημαντική η προσπάθεια του συλλόγου 

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που σημείωσε πως οι ασθένειες μας κάνουν πιο σοφούς και μας κάνουν να φιλοσοφούμε τη ζωή, το πνεύμα και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, με την ασθένεια να έρχεται να θεραπεύσει το μέγα τραύμα του ανθρώπου που αποκαταστάθηκε με τη γέννηση και το μαρτύριο του Χριστού.
 
Η ασθένεια του καρκίνου, σημείωσε, είναι μια δύσκολη ασθένεια, που δεν κάνει διακρίσεις σε κανένα, αλλά καλούνται με την αγάπη και την ενότητά τους να στηρίξουν και αυτούς τους ανθρώπους που αρρώστησαν αλλά και αυτούς που έγιναν καλά. 

Δυναμικός Οκτώβριος για το Σύλλογο 

Ο Σύλλογος ξεκινά πολύ δυναμικά τον Οκτώβριο, τον μήνα πρόληψης του Καρκίνου του μαστού, συμμετέχοντας στις 7 Οκτωβρίου στη γιορτή μελιού του ΜελισσοκομικούΣυλλόγου Ροδόπης «Το Κεντρί» στην κεντρική πλατεία, ενημερώνοντας τις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, μοιράζοντας κορδελάκια και φυλλάδια αυτοεξέτασης.
 
Στις 12 Οκτωβρίου τα μέλη του συλλόγου θα περπατήσουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκινώντας τη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και από τις 7:30 θα περπατήσουν στην πόλη με Δύναμη Ψυχής, με πολλά ροζ μπαλόνια και τη συνοδεία κρουστών από το ωδείο Κόψας, ενώ μετά ακολουθεί Pink Party στο Avant Garde, με δωρεάν κοκτέιλ καλωσορίσματος.
 
Στις 21 Οκτωβρίου θα τελεστεί μνημόσυνο για αυτές και αυτούς που έφυγαν από καρκίνο, την Κυριακή πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του οποίου θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.
 

Εντός του μηνός θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Καρκίνος του μαστού. Προέχει το χειρουργείο αλλά μπορώ να έχω μαστό» με ομιλητές τους κ.κ. Ευφραιμίδου Ελένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια χειρουργικής ΔΠΘ και Νικόλαο Παπαδόπουλο, καθηγητή πλαστικής χειρουργικής ΔΠΘ, ενώ στις 27 Οκτωβρίου θα οργανώσουν «Γιόγκα Γέλιου», με συντονίστρια την κ. Κατερίνα Ιωαννίδου.
 
Μετά τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε οικισμούς της Ροδόπης, γιατί η ανταπόκριση που υπήρξε σε προηγούμενες επισκέψεις ήταν σημαντική, και πολύ χρήσιμη.
 
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την κ. Κοκκινίδου, πολλές γυναίκες που κατοικούν σε αυτά, και δεν τους είναι εύκολο να κατέβουν στην πόλη για εξέταση, μπορούν να εξεταστούν στις επισκέψεις που γίνονται. Έτσι το μεγάλο ενδιαφέρον τους οδήγησε να επαναλάβουν τις επισκέψεις αυτές και φέτος. 

Δράσεις και ομάδες 

Στο μεταξύ ο σύλλογος διοργανώνει μια σειρά από ομάδες για τη φετινή χρονιά. Έτσι θα πραγματοποιηθεί ομάδα άσκησης στο γυμναστήριο Planet που παραχωρείται δωρεάν για να κάνουν πρόγραμμα άσκησης, ομάδα γιόγκα που θα πραγματοποιείται δωρεάν, ενώ ελπίζουν πως θα υπάρξει και ομάδα κολύμβησης, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ.
 
Φέτος θα συνεχιστεί και η στήριξη του συλλόγου που καλύπτει τα έξοδα ψυχολόγου για μέλη του που το έχουν ανάγκη, με επισκέψεις ακόμα και κατ’ οίκον για ψυχολογική υποστήριξη. Μάλιστα φέτος θέλουν να επεκτείνουν αυτό το πρόγραμμα, με εθελόντρια από το τμήμα κοινωνικής εργασίας, ώστε να είναι πιο οργανωμένο και να έχει καλύτερα αποτελέσματα. 

Συνεργασία για τις περούκες 

Επίσης ο Σύλλογος, σε συνεργασία με το σωματείο Κομμωτών – Κουρέων, θα ανακοινώσει λίστα με κομμωτήρια στα οποία οι γυναίκες θα μπορούν να δωρίζουν τα μαλλιά τους. Το σωματείο θα δίνει στον Σύλλογο τα μαλλιά που θα τα στέλνει στη βιοτεχνία με την οποία συνεργάζονται ώστε να γίνουν περούκες, τις οποίες θα διαθέσουν στη συνέχεια σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες που έχουν κάρτα μέλους του σωματείου, θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μια πολύ καλή περούκα με τα χρήματα που δικαιούνται ως αποζημίωση από το ταμείο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.