«Τελος» στις διαφημισεις μεσω internet!

Νέα εφαρμογή διαθέσιμη στο TAXISnet

Άνοιξε, στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, η εφαρμογή του TAXISnet η οποία δίνει διευκρινήσεις στον νόμο 4498/2017, θεσμοθετώντας απόδοση ειδικού τέλους επί των διαφημιστικών εξόδων μέσω διαδικτύου ύψους 2% επί του καθαρού ποσού.
 
Το τέλος αυτό βαρύνει τον λήπτη των υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το εάν ο πάροχος της υπηρεσίας είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ανεξάρτητα από το αν η έδρα του είναι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
 
Για παράδειγμα, εάν πληρώσετε 100 ευρώ για διαφήμιση στην Google, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα πρέπει να δηλώσετε αυτήν την δαπάνη σε ειδική εφαρμογή στο TAXISnet και να πληρώσετε τέλος 2% (δηλ. 2 ευρώ).
 
Πιο συγκεκριμένα: 

  • Εάν έχετε έσοδα από διαφημίσεις, θα πρέπει στο τιμολόγιο ή την απόδειξή σας να φαίνεται στην ανάλυση α) η καθαρή αμοιβή σας (έστω 100 ευρώ), β) ο ανάλογος ΦΠΑ (24 ευρώ) και γ) το ειδικό τέλος (2 ευρώ). Το ποσό που θα εισπράξετε θα είναι το άθροισμα της καθαρής αξίας και του ΦΠΑ μείον το τέλος: 100 + 24 – 2 = 122€.
  • Εάν έχετε έξοδα για διαφημίσεις, θα πρέπει, αφού λάβετε παραστατικό με παρακράτηση τέλους διαφήμισης 2%, να μπείτε τον επόμενο μήνα από την έκδοση του παραστατικού στο TAXISnet και να αποδώσετε τα 2€ που δεν καταβάλατε στον πάροχο της διαφήμισης. 

Το τέλος αυτό αφορά διαφημιστικές υπηρεσίες που γίνονται μέσω διαδικτύου, όπως για παράδειγμα: διαφημίσεις σε Facebook/Google και άλλα social media, σε ιστοσελίδες και σε προωθητικές ενέργειες πώλησης προϊόντων μέσω διαδικτύου.
 
Ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ από 16/11/2017 μέχρι και 31/08/2018 – τα τέλη αυτής της περιόδου θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι τις 30/09/2018.
 
Σημειώστε ότι τα ανωτέρω αφορούν καθαρά υπηρεσίες διαφήμισης και προβολής και όχι παρεμφερείς (π.χ. κατασκευή ιστοσελίδων, γραφιστικές υπηρεσίες κ.α.).
 
Πηγή: www.epixeiro.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.