Μια καινοτομα πλατφορμα ξεκινησε απο την Κομοτηνη και κερδισε την εμπιστοσυνη χιλιαδων χρηστων πανελλαδικως

Tutors.gr: Βρείτε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων με ένα «κλικ» - Στέλλα Τζεβελεκίδου «Το όραμά μας έδωσε την ζωντάνια και την ορμή για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε τον χρόνο και τον κόπο που απαιτήθηκε για να οργανωθεί αυτή η δουλειά»

Αρκετές νεανικές επιχειρήσεις εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα της κρίσης. Παθιασμένοι άνθρωποι,διαθέσιμοι να «στύψουν» το μυαλό τους, να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα στην παραγωγή ιδεών και να παρουσιάσουν αξιόλογο έργο, συχνά καλύπτουν κενά της αγοράς ή προτείνουν λύσεις σε υπάρχουσες καταστάσεις.
 
Βλέποντας, λοιπόν, πως πλέον τα πάντα μπορούν να γίνουν μέσα από το smartphone ή τον υπολογιστή μας δύο αδέρφια από την Κομοτηνή η κ. Στέλλα Τζεβελεκίδου και ο κ. Παναγιώτης Τζεβελεκίδης δημιούργησαν το «Tutors.gr».
 
Πρόκειται για ένα σύγχρονο site που  διευκολύνει την αναζήτηση και επικοινωνία καθηγητών κάθε ειδικότητας με γονείς και μαθητές, ενώ μέσα σε λίγους μήνες ζωής έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων χρηστών πανελλαδικώς.
 
Αρκεί, όμως, μία καινοτόμα ιδέα για να γίνει πράξη ένα τόσο απαιτητικό project; «Το όραμά μας έδωσε την ζωντάνια και την ορμή για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε τον χρόνο και τον κόπο που απαιτήθηκε για να οργανωθεί αυτή η δουλειά. Ναι, υπήρξε πολλή προσωπική εργασία αλλά το να εκφράζεσαι δημιουργικά σε αυτό που κάνεις σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση» απάντησε η κ. Τζεβελεκίδου μιλώντας στον «ΠτΘ». 

Η φιλοσοφία πίσω από το project 

Θέλοντας να μοιραστεί  τον τρόπο που «γεννήθηκε» η ιδέα εξήγησε ότι «είμαι χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης και γνώριζα την ύπαρξη αντίστοιχων μικρότερων sites. Συζητώντας με τον Παναγιώτη αντιλήφθηκα πως έχουμε απόλυτη σύμπνοια. Αν και δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν εκτιμούμε πολύ ο ένας τον άλλον.
 
 Αντιληφθήκαμε γρήγορα πως ο καθένας είναι καλός σε διαφορετικό αντικείμενο κι έτσι αποφασίσαμε να αναλάβουμε ξεχωριστούς τομείς της επιχείρησης. Φυσικά η πλατφόρμα ήταν ένα απαιτητικό έργο που ανέλαβε η i-magic του Θεόδωρου Μπατζάκα με τον οποίο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία».
 
Οι δημιουργοί του «Tutors.gr» θέλησαν να αγγίξουν τα πρότυπα του εξωτερικού. Όλα, όμως, ξεκίνησαν από μία γενικότερη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τη παρουσίαση των προσώπων, όπως υπερτόνισε η κ. Τζεβελεκίδου. Σκοπός της ίδιας είναι να αναδείξει τόσο το επάγγελμα του καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα όσο και τον ίδιο ως σημαίνον πρόσωπο.
 
«Διαθέτει βιογραφικό, κουλτούρα, δικές του διδακτικές αντιλήψεις, επαγγελματική υπόσταση. Δεν είναι απλώς ένας γνωστός που παραπέμπεται από στόμα σε στόμα», συμπλήρωσε για να εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας. 

Popularityscore, βίντεο γνωριμίας και «στήσιμο» που θυμίζει socialmedia 

Το «Tutors.gr» είναι διαδραστικό και επιτρέπει την άμεση επικοινωνία του καθηγητή με γονείς και μαθητές χωρίς διαμεσολαβητές. Περιλαμβάνει μία λίστα προφίλ που θυμίζει το «στήσιμο» των social media, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να προσθέσει και να επεξεργαστεί εύκολα τις πληροφορίες που κρίνει αναγκαίες.
 
Μία καινοτομία του site είναι το λεγόμενο«popularity score», που λειτουργεί σαν δείκτης δημοτικότητας του καθηγητή. «Οι καθηγητές μπορούν να επεξεργάζονται τα στοιχεία τους ώστε να πετύχουν ένα προφίλ με μεγάλη δημοτικότητα, ενώ γονείς και μαθητές έχουν την δυνατότητα σύγκρισης προκειμένου να επιλέξουν τον ιδανικό χρήστη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους», προσέθεσε η κ. Τζεβελεκίδου, εξηγώντας πως όλα γίνονται μέσω ενός σύνθετου αλγόριθμου που δημιούργησαν οι διαχειριστές της πλατφόρμας.
 
Όσο για το «βίντεο γνωριμίας» που επίσης φιλοξενείται στην σελίδαη ίδια σημείωσε πως οι καθηγητές μπορούν να μεταφέρουν πιο ζωντανά ορισμένες πληροφορίες, που μία φωτογραφία δεν αποτυπώνει. 

«Το όραμα από την αρχή ήταν να γίνει αυτή η σελίδα τάση» 

«Υπάρχουν ιδέες και έτοιμες αποφάσεις αλλά περιμένουμε υπομονετικά να πετύχουμε τους πρώτους μας στόχους για να τις εντάξουμε στη  παρούσα πλατφόρμα», εκμυστηρεύθηκε σχετικά με τις μελλοντικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο site.
 
«Το όραμα από την αρχή ήταν να γίνει αυτή η σελίδα τάση, δηλαδή να θεωρείται δεδομένο ότι ο κάθε καθηγητής θα πρέπει να αναδείξει την επαγγελματική του ταυτότητα μέσα από το προφίλ του στο “Tutors.gr”. Αυτός δεν είναι ένας άμεσος στόχος, είναι κάτι μεγαλόπνοο αλλά λειτουργούμε με βάση το πού θέλουμε να φτάσουμε», συνέχισε σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως μέχρι στιγμής η απήχηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία αν και η σελίδα δημιουργήθηκε μόλις τον Φεβρουάριο.
 
Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής οι εγγεγραμμένοι χρήστες είναι πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες ενώ «οι εγγραφές που γίνονται καθημερινά είναι πάρα πολλές. Υπάρχει αυτήν την στιγμή μία προωθητική ενέργεια και ο καθένας μπορεί να εξασφαλίσει την δωδεκάμηνη προβολή του με δωρεάν εγγραφή και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.