Παιζω- πορια: Ορειβατες… απο κουνια κανουν την αναβαση να μοιαζει παιχνιδακι

Εξόρμηση στο Λειβαδίτη από τον ΕΟΣ Κομοτηνής

Με μια υπέροχη διαδρομή στον καταρράκτη του Λειβαδίτη στο νόμο Ξάνθης ξεκίνησε η νέα ορειβατική χρόνια για το πρόγραμμα Παιζω-πορία του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, που απευθύνεται σε γονείς με μικρά παιδιά κάθε ηλικίας.
 
Η συνάντηση έγινε το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου στο καθιερωμένο σημείο, το πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας και στο ραντεβού προσήλθαν 100 άτομα, γονείς με τους μικρούς ορειβάτες και μέλη του συλλόγου που συνόδευσαν τη μεγάλη ομάδα του Παιζω-πορία στην κυριακάτικη αυτή εξόρμηση.
 

Η προσέγγιση του μονοπατιού προς τον καταρράκτη έγινε μέσω αγροτικού χωματόδρομου με υψομετρική διαφορά περίπου 300 μέτρων.
 
Η ξεκούραση με θέα τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων και δίπλα στα δροσερά νερά του ποταμού έφερε γέλια και παιχνίδια στα παιδιά που ξέχασαν στη στιγμή την κούραση και τη δυσκολία της ανάβασης που τους περίμενε στην επιστροφή.
 

Με τον μικρότερο ορειβάτη να μέτρα 3 χρόνια ζωής και φορώντας τα μπλουζάκια με το λογότυπο του προγράμματος που προμηθεύτηκαν, η λιλιπούτεια ορειβατική παρέα έκανε την ανάβαση να δείχνει παιχνιδάκι και σύντομα βρέθηκε να ξεκουράζεται στο κιόσκι στην αρχή του μονοπατιού, ανανεώνοντας το ραντεβού της για την επόμενη παιζω-πορική εξόρμηση τον Οκτώβριο στο καταφύγιο του συλλόγου.
 
Για τους μικρούς ορειβάτες που συμμετείχαν κληρώθηκε ένα σακίδιο marmot προσφορά του κατάστηματος ορειβατικών ειδών V15 του Γεωργίου Βολουδάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.