Καμπινγκ Φαναριου: Εργα σχεδιαζει η ΕΤΑΔ, φοβους εκφραζουν οι κατασκηνωτες

Αντιδράσεις μετά από ανακοίνωση για προσωρινή μετακίνηση των τροχόσπιτων από το κατασκηνωτικό χώρο

Αντιδράσεις πυροδότησε ανακοίνωση που απεστάλη προ ολίγων ημερών προς τους κατασκηνωτές που διαμένουν στο Κάμπινγκ Φαναρίου, από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου η οποία και το διαχειρίζεται.
 
Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ζήτησε να απομακρυνθούν προσωρινά όλα τα τροχόσπιτα από τον κατασκηνωτικό χώρο προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης, όπως βελτίωση των τουαλετών και κοπή των δέντρων. Ο διευθυντής, κ. Θάνος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ωστόσο πως σε κάθε περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσής τους στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων.
 
Από πλευράς τους οι κατασκηνωτές διατύπωσαν ενστάσεις, ζητώντας να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με το τι θα περιλαμβάνουν  οι εργασίες και πότε θα ολοκληρωθούν. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Γιώργο Χουλιάρα βλέπουν την απόφαση με «καχυποψία» την κίνηση της ΕΤΑΔ, φοβούμενοι πως «υπό το άλλοθι της βελτίωσης ζητούν να πάρουμε τα τροχόσπιτα μας και στη συνέχεια να βάλουν νέους όρους». 

Θάνος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής Κάμπινγκ Φαναρίου ΕΤΑΔ «Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι προσωρινό και υπάρχει η δυνατότητα τα τροχόσπιτα των κατασκηνωτών να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεών μας» 

«Η εταιρεία με ανακοίνωσή της ζήτησε μετά από πολλά χρόνια να αδειάσουν οι κατασκηνωτικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι προσωρινό και υπάρχει η δυνατότητα τα τροχόσπιτα των κατασκηνωτών να σταθμεύσουν στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεών μας» πληροφόρησε ο κ. Θάνος Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του κάμπινγκ Φαναρίου ΕΤΑΔ.
 
Η ανάγκη αυτή προέκυψε καθώς είναι απαραίτητα ορισμένα έργα, τα οποία πρόκειται να  γίνουν με αυτοχρηματοδοτούμενα κονδύλια, συμπλήρωσε ο ίδιος. «Θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε κάποιες υπερκατασκευές που βρίσκονται στον χώρο του κάμπινγκ, προκειμένου να γίνουν έργα συντήρησης και αναβάθμισής του. Για παράδειγμα σε συνεργασία με το δασαρχείο πρόκειται να κοπούν δέντρα μεγάλου ύψους», κατέληξε. 

Γιώργος Χουλιάρας, πρόεδρος συλλόγου κατασκηνωτών «Θέλουν να αφήσουν οι κατασκηνωτές όλες τις θέσεις και στη συνέχεια να μοιραστεί ξανά η τράπουλα είτε με την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής είτε με ενδεχόμενη εκποίηση» 

Από πλευράς του συλλόγου κατασκηνωτών ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Χουλιάρας δήλωσε πως «ενώ τελείωσε η σεζόν του καλοκαιριού η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ ζητούσε την απομάκρυνση των τροχόσπιτων και την μεταφορά τους στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων προκειμένου να γίνουν αναβαθμίσεις. Αυτό δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα σε όσους επέστρεψαν στις δουλειές τους μετά τις διακοπές τους. Τους ζητήθηκε να μαζέψουν τα πράγματά τους και ως εξήγηση δόθηκε μία γενική διατύπωση.
 
Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ επιλέξαμε να μην μετακινηθούμε αν δεν μας δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις. Ήρθε το δασαρχείο; Ποιος επεσήμανε ποια δέντρα θα κοπούν και ποια θα κλαδευτούν. Δεν αντιδρούμε σε μία βελτίωση ή ανακαίνιση, αλλά πιστεύουμε πως όλο αυτό είναι προσχηματικό. Θέλουν να αφήσουν οι κατασκηνωτές όλες τις θέσεις και στη συνέχεια να μοιραστεί ξανά η “τράπουλα” είτε με την αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής είτε με ενδεχόμενη εκποίηση». 

«Δεν μπορεί να γίνεται η κάλυψη με υπεύθυνους που λειτουργούν με ψυχολογία αδράνειας γιατί ανήκουν στον δημόσιο τομέα» 

Είναι άσκοπο να επιβαρυνθούν οι κατασκηνωτές με έξοδα για την μετακίνηση και την επανατοποθέτησή τους,υπερτόνισε ο κ. Χουλιάρας μιας και εκτιμά πως οποιαδήποτε βελτίωση, ακόμη και η κοπή δέντρων μπορεί να γίνει με την παραμονή των τροχόσπιτων στις θέσεις τους.
 
«Έχουν κονδύλια για να τα κάνουν όλα αυτά; Πότε θα τα κάνουν; Πότε θα τελειώσουν; Υπό το άλλοθι της βελτίωσης μας ζητούν να πάρουμε τα τροχόσπιτα από τις εγκαταστάσεις. Φοβόμαστε ότι οι σκοποί τους είναι να καθαρίσουν τις θέσεις και να βάλουν καινούργιους όρους. Μπορεί αν θα αφήσουν τις θέσεις τους οι κατασκηνωτές την επόμενη φορά να αυξηθούν οι τιμές», συμπλήρωσε για να τονίσει πως «πάντα οι κατασκηνωτές πάνω από όλα βάζαν την ανάπτυξη και την εύρυθμη λειτουργία του κάμπινγκ. Δεν μπορεί να γίνεται η κάλυψη με υπεύθυνους που λειτουργούν με ψυχολογία αδράνειας, γιατί ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Περπατούν με ρυθμούς χελώνας, όταν η εποχή μας είναι πυραυλοκίνητη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.