Ομιλια Ευριπιδη Στυλιανιδη για μια εξυπνη εξωτερικη πολιτικη

Σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο υπό τον ΠτΔ Π. Παυλόπουλο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Λαμία το 2ο Πανελλήνιο και Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
 
Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης& δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας & Καινοτομίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων με τη συμμετοχή 150 διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.  
 
Τη νέα παγκόσμια γεωπολιτική ισορροπία, τους σύγχρονους κινδύνους και τις απειλές κατά της Ανθρωπότητας αλλά και τις καινούριες διεθνείς συμμαχίες, ανέλυσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, που έγινε στη Λαμία 28-30 Οκτωβρίου, τα εργαλεία μιας Έξυπνης Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής της Ελλάδας.
 
Κερδίζοντας το απαιτητικό επιστημονικό ακροατήριο, ο Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τέως Βουλευτής Ροδόπης, συνδυάζοντας την επιστημονική τεκμηρίωση με την πλούσια βιωματική πολιτική εμπειρία, έδωσε συμπυκνωμένα το περίγραμμα μιας Ολοκληρωμένης Εξωτερικής Πολιτικής, που έχει ως βάση την Εθνική Συνεννόηση, τη Συνέπεια και τη Συνέχεια. 
 
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «στην Εξωτερική Πολιτική δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι, αλλά συμφέροντα που είτε συνασπίζονται είτε συγκρούονται. Για να είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά, δεν πρέπει να ασκούμε εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση, δηλαδή δεν πρέπει να λειτουργούμε με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες γενιές. Άρα οι επιλογές μας δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο στο Λαό, δηλαδή στους πολίτες- ψηφοφόρους του σήμερα, αλλά στο Έθνος, δηλαδή στους νεκρούς και τους αγέννητους Έλληνες, όπως επίσης και στους απόδημους Έλληνες, που βλέπουν την πατρίδα πιο καθαρά και με μεγαλύτερη ανιδιοτέλεια από τους Έλληνες της Ελλάδας…»
 
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης περιέγραψε το ρόλο της Ελλάδας στη νέα γεωπολιτική ισορροπία και ανέλυσε όλα τα σύγχρονα εργαλεία, που οφείλει να αναπτύξει η εναλλακτική διπλωματία της Ελλάδας, στοιχειοθετώντας επιστημονικά και τους στόχους, που πρέπει να επιδιωχθούν.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξεφώνησε βαρύνουσα ομιλία για τη σχέση Εκπαίδευσης, Επιστήμης και Πολιτικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.