Στα 705.000 ευρω η χρηματοδοτηση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης για τα ερχομενα τρια χρονια

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η τριετής Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού

Την τριετή Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής που θα ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της Υπουργού μέχρι και τις 31-12-2020 ( περιλαμβάνει και το 2018) ενέκρινε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η συγκεκριμένη σύμβαση είχε προταθεί από την προηγούμενη Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, και σε αυτήν υπήρχαν αρκετές ενστάσεις από πλευράς των κατά τόπους ΔΗΠΕΘΕ, με μία από αυτές το τριετές της σύμβασης, όταν το κάθε θέατρο κάνει τον προγραμματισμό του ανά χρονιά.
 
Τελικά τα ΔΗΠΕΘΕ προχώρησαν στην υπογραφή των συμβάσεων αυτών, με το κείμενο της νέας Προγραμματικής Σύμβασης να ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της έως τις 31-12-2020.
 
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής για την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης που αφορά το 2018, 2019 και 2020 με τη συμμετοχή του Υπουργείου να ανέρχεται στις 35.000 ευρώ ετησίως.
 
Η συμμετοχή αυτή είναι πολύ μικρότερη από αυτή που δινόταν παλιότερα, ενώ είναι μικρή και σε σχέση με τη συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής, που ανέρχεται στις 200.000 ευρώ ετησίως.
 
Έτσι ο Προϋπολογισμός για την υλοποίηση του προγραμματισμού δραστηριοτήτων του ΔΗΠΕΘΕ ανέρχεται στο ποσό των 705.000 ευρώ.
 
Η σύμβαση έχει αντικείμενο, σύμφωνα με την προγραμματική, να ενισχυθεί γενικότερα η θεατρική ανάπτυξη της πόλης της Κομοτηνής και της Περιφερειακής της Ενότητας και να δημιουργηθεί και να ενισχυθεί η απαραίτητη υποδομή προς τούτο, αλλά και να προωθηθεί, αναπτυχθεί και διαδοθεί στην πράξη η θεατρική τέχνη, με την παραγωγή, οργάνωση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, καθώς και άλλων πολύπλευρων εκδηλώσεων, επιδιώκοντας τη συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς.
 
Επίσης στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, συμμετέχοντας στις διαδικασίες της θεατρικής και γενικότερα πολιτιστικής ανάπτυξης και τόνωσης της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου. Να συστηματοποιηθεί η συνεργασία των τοπικών καλλιτεχνικών δυνάμεων με τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της υπόλοιπης περιφέρειας αλλά και του κέντρου και του εξωτερικού, για εμπλουτισμό της όλης καλλιτεχνικής και ιδιαίτερα θεατρικής δραστηριότητας.
 
Τέλος να σημειωθεί ότι ο τρίτος συμβαλλόμενος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεν έχει καμία υποχρέωση χρηματοδότησης του ΔΗΠΕΘΕ, μπορεί όμως, αν το επιθυμεί, να καλύψει την συνδιοργάνωση δράσεων πολιτισμικού περιεχομένου σε όλη την επικράτεια της περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.