«Περαστε την πρωτη της χρονιας», απο το Δημο Κομοτηνης στην ομαδα βολει της ΑΕ Κομοτηνης

Με τα τελευταία ευρώ που είχαν απομείνει στο σχετικό κονδύλι για αθλητικούς συλλόγους, θα στηρίξει ο Δήμος την ομάδα - Από το 2019 θα υπάρχει δυνατότητα εκ νέου χρηματοδότησης, που χρειάζεται 31.300 ευρώ μόνο για τις μετακινήσεις

Την χρηματοδότηση της ομάδας βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής με 3.980 ευρώ, το ποσό που είχε απομείνει τα διαθέσιμα κονδύλια για αθλητικούς συλλόγους, αποφάσισε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Όπως είναι γνωστό φέτος η ανδρική ομάδα του τμήματος βόλεϊ έχει ανέβει στην κατηγορία Α1, κάτι που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Σωματείου με σημαντικά έξοδα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις της ομάδας για τους εκτός έδρας αγώνες (μεταφορικά, διαμονή, σίτιση) και οι αμοιβές των αποστολών των διαιτητών, για τους εντός.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΑΑ κ. Τάσος Πετρίδης όσα κατάφεραν ήταν εύκολα, γιατί οι μετακινήσεις για τις εκτός έδρας αποστολές κοστίζουν αρκετά, ενώ έχουν και αρκετά έξοδα.
 
Έτσι οι εκτός έδρας μετακινήσεις θα κοστίσουν 31.300 ευρώ, ενώ οι αμοιβές διαιτητών εντός έδρας θα κοστίσουν 6.960 ευρώ.
 
Ο κ. Πετρίδης ζήτησε τη στήριξη του Δήμου, μιας και η ομάδα αποτελεί μια διαφήμιση της πόλης, βγάζοντας ένα δυνατό μήνυμα προς τα έξω.
 
Από την πλευρά της η δικηγόρος του Συλλόγου κ. Σοφία Μιχαλιτσούδη, τόνισε πως παρόλο που συμμετέχει στις επαγγελματικές κατηγορίες, η ομάδα δεν έχει μετατραπεί σε ΑΕ, και μπορεί να στηριχθεί από το Δήμο.
 
Επισήμανε δε πως η ομάδα όχι μόνο εκπροσωπεί την πόλη, αλλά θα προσελκύσει και κόσμο σε αυτή.
 
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει την ομάδα με όλο το ποσό που απομένει στα κονδύλια που μπορούν να διατεθούν για αθλητικά σωματεία το 2018, που ανέρχεται σε 3.980 ευρώ.
 
Τονίστηκε πάντως πως από το 2019, θα επανέλθει με καινούριο αίτημα η ομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.