52 εκ. ευρω ο προυπολογισμος του Δημου Κομοτηνης για το 2019

Αυξημένος κατά 4 εκ. ευρώ από το 2018, με τη μερίδα του λέοντος των μη ανελαστικών δαπανών να πηγαίνει στην κοινωνική πολιτική και έργα

Στα 52 εκ. ευρώ, έναντι 48 εκ. το 2018, ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Κομοτηνής για το 2019, σύμφωνα με το προσχέδιο που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κομοτηνής.
 
Σε αυτά, αν αφαιρεθούν οι ανελαστικές δαπάνες, το 34% πηγαίνει στην κοινωνική πολιτική, 10% σε πολιτισμό και άθληση, και ένα ποσοστό 46% σε έργα, με τα υπόλοιπα να πηγαίνουν σε επιμέρους υποχρεώσεις και δράσεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2019 αναμένεται να προστεθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, τα οποία δεν μπορούν να προϋπολογιστούν, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, ότι το τελικό ποσό, μετά τις απαραίτητες αναμορφώσεις που θα γίνουν εντός του χρόνου ανάλογα και με την ένταξη των έργων, θα ανέλθει γύρω στα 60 εκ. ευρώ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο προϋπολογισμός των Δήμων, ο οποίος ελέγχεται από το παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών πριν υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να είναι ισοσκελισμένος.
 
Παρόλο που δείχνει μια μικρή αύξηση, ο προϋπολογισμός, για ακόμα μια χρονιά, είναι «σφιχτός», όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος επισήμανε πως ο περιορισμός της χρηματοδότησης στα χρόνια του μνημονίου, έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον, περιορίζοντας και τους προϋπολογισμούς του Δήμου.
 
Πλέον ο Δήμος είναι οικονομικά σταθερός, σημείωσε, όμως λόγω της κρίσης ο φετινός προϋπολογισμός είναι προϋπολογισμός σταθερότητας, με την διοίκηση να μην επαναπαύεται παρόλο που πολλά θέματα του παρελθόντος δεν βαραίνουν πλέον το Δήμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.