«Ανακαλυπτοντας τον αθεατο μικροκοσμο των εργαστηριων συντηρησης»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής ανοίγει τις πόρτες των εργαστηρίων συντήρησης

Στον πρώτο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη χώρα μας θα συμμετάσχει το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, με εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα εργαστήρια συντήρησης του.
 
Στόχος του εορτασμού της ημέρας είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στα μυστικά της συντήρησης με επισκέψεις σε εργαστήρια ή εργοτάξια, διαλέξεις, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενηλίκους κ.ά.
 
Στο Μουσείο της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τον αθέατο μικρόκοσμο των εργαστηρίων συντήρησης».
 
Ομάδες μαθητών της Στ΄ τάξης του Δημοτικού την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, θα επισκεφτούν τα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωριμία με τις εργασίες συντήρησης και την ενεργό συμμετοχή τους με το αντικείμενο, ενώ κατά το διάστημα από 8 έως 21 Οκτωβρίου οι συντηρήτριες της Εφορείας θα δέχονται, κατόπιν συνεννόησης, οργανωμένες επισκέψεις στα εργαστήρια συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.