Διακινητες μεταναστων ετων 16 και 15

Τρεις συλλήψεις διακινητών σε Ροδόπη και Ξάνθη - Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 20 άτομα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, τρεις  αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 34, 16 και 15 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι μη νόμιμους μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 15χρονο, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερα άτομα.
 
Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 16χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα άτομα.
 
Στη σχετική δικογραφία ο 34χρονος κατηγορείται επιπλέον για πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον όπως προέκυψε οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το παραπάνω όχημα είναι πλαστές, καθώς επίσης ο δράστης το οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
 
Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.